Απόστολος Ρίζος & Χρύσα Κωττάκη – “Σχεδία” | Νέο τραγούδι

20/05/2021

Ένα τραγούδι για το περιοδικό δρόμου “Σχεδία” και τους ανθρώπους της, σε μουσική Χρύσας Κωττάκη και στίχους της εθελόντριας στη Σχεδία και Ιστορικού Τέχνης Καλλιόπης Κουντούρη, κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο, σε ερμηνεία Απόστολου Ρίζου και Χρύσας Κωττάκη.

“Όμορφη, σκληρή και παράξενη πατρίδα η Αθήνα. Στους δρόμους της συναντώνται όλα τα χρώματα της πραγματικότητας, από τα πιο ζωηρά στα πιο σκοτεινά. Στις παράξενες τροχιές των δρόμων της πόλης, αντικρίζουμε όλα τα πρόσωπα του ανθρώπου. Ένα από τα πιο όμορφα και αληθινά, είναι των ανθρώπων της Σχεδίας, αυτών που εργάζονται γι’ αυτήν και αυτών που ταξιδεύουν δύσκολες θάλασσες πάνω στην ασφάλειά της. Αυτοί γέννησαν μέσα μας το τραγούδι “Σχεδία”. Σε αυτούς είναι αφιερωμένο. Από καρδιά σε καρδιά, γινόμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της Σχεδίας, μακάρι ένα μικρό της πανί.”

Η “Σχεδία” είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.

Η “Σχεδία”, όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι, και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Credits:
Απόστολος Ρίζος: Φωνητικά, ηλεκτρονικό κιθαρόνι, φυσαρμόνικα, drum & bass programing, φωνητικά
Χρύσα Κωττάκη: Πιάνο, φωνητικά
Ενορχήστρωση: Απόστολος Ρίζος
Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Απόστολος Ρίζος, Hamster Studio
H φωνή της Χρύσας Κωττάκη και το πιάνο ηχογραφήθηκαν στο Μ.Μ Studios από τον Μάριο Χατζηχρήστο
Έργο εξωφύλλου: Άννα Δημητρίου
Κυκλοφορεί ψηφιακά από τον Μετρονόμο.

*{ Τα όποια έσοδα προκύψουν από την κυκλοφορία του τραγουδιού θα διατεθούν για την ενίσχυση του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”.}


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist