Αρωγή – Σωματείο Aτόμων με Προβλήματα Όρασης | Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2021

28/07/2021

“Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Μόνο με την καρδιά βλέπεις καθαρά! Την ουσία τα μάτια δεν τη “βλέπουν”… είπε ο Μικρός Πρίγκιπας, στο ομότιτλο πασίγνωστο παραμύθι του Αντουάν Ντε Σαίντ Εξυπερύ, που γράφτηκε στα γαλλικά τον περασμένο αιώνα και είναι σίγουρα το πιο αγαπημένο και πιο μεταφρασμένο παραμύθι, στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου.

Η “Αρωγή” το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων έχει “υιοθετήσει” ως φιλοσοφία στον πυρήνα των δράσεων και του έργου της, αυτή ακριβώς τη φράση του μικρού πρίγκιπα, με τον βαθύ και ουσιαστικό συμβολισμό που τη χαρακτηρίζει.

Ως ο επίσημος φορέας, που εκπροσωπεί τα άτομα με προβλήματα όρασης που διαμένουν μόνιμα στις Κυκλάδες, η “Αρωγή” και τα μέλη της, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διευκολύνουν και να αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των συνανθρώπων μας, ενισχύοντας το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή και ισότιμη διαβίωση, ανάλογη με των υπολοίπων μελών της νησιώτικης κοινωνίας.

Το φετινό καλοκαίρι, παρά τους όποιους περιορισμούς και τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν
εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η “Αρωγή”, διοργανώνει δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και
απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής προς όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Σύρου
και των νησιών των Κυκλάδων μας.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μια όμορφη Μουσική Βραδιά, κάτω από τα αστέρια, στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών, με νησιώτικο, παλιό λαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο, από την τετραμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Θαρενό, Αργύρη Σβουράκη, Νεκτάριο Κωνσταντάκη και Καθολική Θαρενού.

Την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 21:00 μ.μ στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, στην αίθουσα Χατζηκωνσταντή, θα πραγματοποιηθεί Παρουσίαση – Ομιλία με τίτλο “Ο ήχος των αστεριών”, με προσκεκλημένους  ομιλητές την κα Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικό στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τον κ. Ανδρέα Παπαλάμπρου, πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας “Ωρίων”.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παρουσίαση – ομιλία, που συνδέει ομιλία, που συνδέει την επιστήμη με την εκπαίδευση, την τέχνη και τη φιλοσοφία και τις αναδεικνύει ως μέσο εκπαίδευσης και επικοινωνίας της Αστρονομίας και της Διαστημικής Φυσικής, σε άτομα με προβλήματα όρασης, παιδιά και ΑμεΑ.

Οφείλουμε να τονίσουμε ιδιαιτέρως και μας δημιουργεί συναισθήματα μεγάλης χαράς και συγκίνησης το γεγονός, πως στις εκδηλώσεις μας θα συμμετέχει γκρουπ εικοσιενός (21) συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης, -προερχόμενοι από όλη τη χώρα-, οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Σύρο από τις 30/07 – 01/08 συνοδευόμενοι από ομάδα τεσσάρων (4) εθελοντών συνοδών, μέλη ενός άτυπου Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντών Συνοδών, το οποίο δημιουργήθηκε, το καλοκαίρι του 2020 μέσω ενεργοποίησης των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media) λόγω αυστηρών μέτρων κορωνοϊού, με πρωτοβουλία της νεοεκλεγείσας προέδρου του Δ.Σ της Αρωγής, κας. Άννας-Μαρίας Φωσκόλου.

Οι εκδηλώσεις μας θα πραγματοποιηθούν σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετικά σημαντική συμβολή και υποστήριξή της.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συνεργασία τους, το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου, όπως επίσης και τις εταιρείες Onex Neorian Shipyards, Τυποκυκλαδική και Francy’s Catering για την σπουδαία συμβολή τους στην άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεών μας.

Ιδιαίτερη ευχαριστήρια αναφορά, επιθυμούμε επίσης να απευθυνθούμε και προς όλους τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ως Χορηγοί Επικοινωνίας των εκδηλώσεών μας, ενδυναμώνουν καθοριστικά την ισχύ και τη δυναμική του Κοινωνικού Μηνύματος που με αγάπη, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, επιθυμεί και προσπαθεί να εκπέμπει η “Αρωγή” μέσα από κάθε δράση και ενέργεια του πολυεπίπεδου έργου της.

Βρείτε την “Αρωγή”, το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων στο Facebook πατώντας εδώ.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist