Aζάτι – “Φραγκόσυκα” και “Χορός που γελά” | Νέα τραγούδια

08/04/2021

Οι Αζάτι είναι ένα μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020 στην Αθήνα. Η μουσική τους αποτελεί προϊόν ανάμειξης ανατολικότροπων και δυτικότροπων μοτίβων, με βάση το ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Ο στίχος με τη σειρά του αντλεί στοιχεία από την ελληνική λογοτεχνία και ποίηση, με έμφαση στις αλληγορικές περιγραφές ιδεών και κοινωνικών φαινομένων. Στις 21 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε το πρώτο κομμάτι τους, με τίτλο “Φραγκόσυκα” και στις 20 Μαρτίου το δεύτερο, με τίτλο “Χορός που γελά”. Μέσα στο 2021 αναμένεται να κυκλοφορήσει η πρώτη τους πλήρης δισκογραφική δουλειά.

Αν κάτι μοιάζει δύσπεπτο και αφύσικο είναι η σιγή. Αυτή η αβέβαιη παύση διαρκείας που μπορεί να μερώσει το αγρίμι και να τσακίσει τον παλμό του για ζωή. Είναι η σιγή που γεννά το μούδιασμα, που ενισχύει την απάθεια και την αποξένωση. Και είναι η σιωπή σου που σε σπρώχνει στη γωνιά, εκεί που όλα μοιάζουν με προοπτική αλλά δεν μπορείς να τα φτάσεις με τίποτα. Τεντώνεσαι λίγο κι ύστερα σταματάς να προσπαθείς. Η βαρύτητα νικάει.

Ακούστε το πρώτο τραγούδι των Αζάτι με τίτλο “Φραγκόσυκα”:

Η λέξη «αζάτι» συνδέεται με την απελευθέρωση από κάτι. Και είναι αυτή η απελευθέρωση που έχουμε τόσο ανάγκη, για να ξεφύγουμε από την αποπνικτική σιγή. Για να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του σήμερα και τα μοτίβα του χθες. Για να βρούμε τις σωστές λέξεις και ημιτόνια για να δώσουμε μορφή σε ιδέες και σκέψεις που φαντάζουν τόσο ζωντανές όσο και επίκαιρες. Όλα ξεκινούν με την απελευθέρωση που συνοδεύει την αυθόρμητη έκφραση και η οποία με τη σειρά της αποτελεί το μόνο ειλικρινές όπλο του καλλιτέχνη.

Ακούστε το δεύτερο τραγούδι των Αζάτι με τίτλο “Χορός που γελά”:

Credits:
Δανάη Γάτα: Φωνή
Κλέαρχος Θεοδώρου: Κιθάρα
Μάνος Βλάχος: Κοντραμπάσο
Βασίλης Θεοδώρου: Μπουζούκι-Φωνή
Μανώλης Βουγιουκλάκης: Βιολί
Μάρω Παναγή: Κρουστά

Βρείτε τους Αζάτι στα social media:
Facebook | Instagram | YouTube


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist