Αζάτι – “Χάρτινος κόσμος καίγεται” | Νέος δίσκος

22/11/2021

Το νεοσύστατο συγκρότημα Αζάτι μόλις κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Χάρτινος κόσμος καίγεται”. Ένας δίσκος που αφορμάται από τις μέρες του εγκλεισμού αλλά δραπετεύει προς πιο απελευθερωμένες συνθήκες και ιδέες.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα:
Οι Αζάτι είναι ένα μουσικό σχήμα που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020 στην Αθήνα. Η μουσική τους αποτελεί προϊόν ανάμειξης ανατολικότροπων και δυτικότροπων μοτίβων, με βάση το ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Ο στίχος με τη σειρά του αντλεί στοιχεία από την ελληνική λογοτεχνία και ποίηση, με έμφαση στις αλληγορικές περιγραφές ιδεών και κοινωνικών φαινομένων. Τον Φλεβάρη του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο κομμάτι τους, με τίτλο “Φραγκόσυκα”, και τον Μάρτη το δεύτερο, με τίτλο “Χορός που γελά”. Το Νοέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε και η πρώτη τους πλήρης δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Χάρτινος κόσμος καίγεται”.

Η λέξη “αζάτι” σημαίνει πολύ γενικευμένα ελευθερία, αλλά πιο συγκεκριμένα σχετίζεται με την απελευθέρωση από κάτι ή κάποιον. Και είναι αυτή η απελευθέρωση που έχουμε τόσο ανάγκη, για να ξεφύγουμε από την αποπνικτική σιγή. Για να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του σήμερα και τα μοτίβα του χθες. Για να βρούμε τις σωστές λέξεις, και ημίτονα, για να δώσουμε μορφή σε ιδέες και σκέψεις που φαντάζουν τόσο ζωντανές όσο και επίκαιρες. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με την απελευθέρωση που συνοδεύει την αυθόρμητη έκφραση και η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί το μόνο ειλικρινές όπλο του καλλιτέχνη.

Οι Αζάτι είναι οι:
Δανάη Γάτα: Φωνή
Βασίλης Θεοδώρου: Μπουζούκι, κιθάρα, φωνή.
Μάνος Βουγιουκαλάκης: Βιολί
Μάρω Παναγή: Κρουστά
Μάνος Βλάχος: Κοντραμπάσο
Κλέαρχος Θεοδώρου: Ακουστική κιθάρα

Βρείτε τους Αζάτι στα social media:
Facebook | Instagram | YouTube | Spotify | Bandcamp


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist