Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη

28/12/2017

Μετά από προετοιμασία δύο χρόνων φτάνει στα χέρια μας ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη με συμφωνικό ήχο. Ο Γιάννης Μπελώνης, συνεργάτης επί μία δεκαετία του συνθέτη και της Ορχήστρας του, υπογράφει την εμπνευσμένη ενορχήστρωση. Ερμηνεύει η Μπέττυ Χαρλαύτη. 

Ο νέος δίσκος, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του οποίου έγινε  στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ,  περιλαμβάνει ηχηρές συμμετοχές και ανέκδοτα τραγούδια που ακούγονται για πρώτη φορά από την Μπέττυ Χαρλαύτη, την μοναδική ερμηνεύτρια της γενιάς της που βρέθηκε σταθερά κοντά στον συνθέτη και την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» τα τελευταία χρόνια. Η νεαρή μεσόφωνος που καταγράφει ήδη στις εμφανίσεις της προσωπικές συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική, σε συνεργασία και με τον Γιάννη Μπελώνη, αυτή τη φορά συμπράττει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Την Μπέττυ Χαρλαύτη τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Zülfü Livaneli και η Μαρία Φαραντούρη, εμβληματικοί συνοδοιπόροι του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και ο Γιώργος Περρής, ταλαντούχος ερμηνευτής με διεθνή καριέρα.

Η ηχογράφηση και επεξεργασία του ηχητικού υλικού, πραγματοποιήθηκε στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής διευθύνει ο Στάθης Σούλης. Το ανέκδοτο τραγούδι «Θέλω να τραγουδήσω» («Με το αίμα»), σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, κέρδισε ήδη τις καρδιές των ακροατών, όταν κυκλοφόρησε ως προάγγελος της σημαντικής αυτής δισκογραφικής δουλειάς, σε αποκλειστικότητα από την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Η ΕΡΤ συναντά την Ιστορία της, σε μια ηχογράφηση ορόσημο, που συγκινεί με τους συμβολισμούς της και εγγυάται την αναλλοίωτη μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων του έργου του συνθέτη στη νεότερη γενιά.

Κυκλοφορεί σε CD και σε ψηφιακή διανομή από τη δισκογραφική εταιρεία «Καθρέφτης ήχων αληθινών», www.musicmirror.gr


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist