Birbas – November | Νέο τραγούδι

14/11/2023

Ο Birbas (Πάνος Μπίρμπας) κυκλοφορεί το single “November” από το επερχόμενο τρίτο solo album του, “Dandelion”, που θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου από την United We Fly.

Στο “November”, ο Πάνος Μπίρμπας μοιράζεται την ερμηνεία με τη Λόλα Γιανοπούλου, ενώ τους στίχους έχει γράψει η Άννα Μερτζάνη, ακούγοντας τη μελωδία με μία κιθάρα.

Το “November” είναι μια ονειρική και εξομολογητική ρομαντική μπαλάντα, που μας εισάγει σε μια φθινοπωρινή ατμόσφαιρα και διεγείρει νοσταλγικά τις αισθήσεις που φέρνει ο Νοέμβρης. Στιχουργικά αναμετριέται με το ζήτημα του έρωτα, αντιμετωπίζοντάς το σαν μια από τις πιο δύσκολες ιστορίες κάθε ανθρώπου, που τον ορίζει υπαρξιακά.

Ο Πάνος Μπίρμπας θα παρουσιάσει το νέο του δίσκο στις 12 Δεκέμβρη στον μοναδικό χώρο του Gazarte Roof stage.

November – Στίχοι
See our bed as a minefield
Say my love, Do I dare?
Like a wide golden minefield
All my parts are there

Trembling are my eyes
In the sight of your grace
In the sight of your shadow
And in your warm embrace

I’m a crack again
As you move like the fire
Know my heart will expire
I’m a new man myself

There’s no turning back
From that feel in my spine
From that smell of November
Hold my soul in your palm

 

Λίγα λόγια για το Πάνο Μπίρμπα

Ο Πάνος Μπίρμπας (aka Birbas) είναι τραγουδοποιός, μουσικός, ενορχηστρωτής και μουσικός παραγωγός. Η σόλο πορεία του ξεκινά με την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού album “Mournful” (2013) και του single “Lullaby” (2015). Το 2017 κυκλοφορεί από τη Violins Productions τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Finchley Road”, όπου πρωταγωνιστούν οι ασυμβίβαστες ενορχηστρώσεις, καθώς και η εσωτερικότητα και η λυρικότητα. Από το 2015, ο Πάνος είναι frontman των Dustbowl και μαζί έχουν εμφανιστεί ζωντανά ως opening act για τους Dream Syndicate, Mark Lanegan κ.ά.

 

 

Λίγα λόγια για τη Λόλα Γιαννοπούλου
Η Λόλα Γιαννοπούλου γεννήθηκε στο Βέλγιο . Είναι τραγουδίστρια, πιανίστα, συνθέτης και καθηγήτρια φωνητικής και πιάνου. Έχει σπουδάσει κλασσικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Ελλάδα και Jazz πιάνο, ενορχήστρωση, σύνθεση και φωνητική στο κολέγιο Ecole Alta στο Παρίσι, όπου και παρακολούθησε και σεμινάρια διδασκαλίας φωνητικής.  Επίσης σπούδασε μουσική κινηματογράφου και σύνθεση / ενορχήστρωση soundtrack arrangement στο Πανεπιστήμιο Paris 8 στο Saint Denis της Γαλλίας. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους.  Από το 2010 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως μουσικός και τραγουδίστρια  Το 2020 κυκλοφόρησε την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο “6 Αυτοτελείς Ιστορίες”.

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist