Παρακολουθήστε τις CHÓRES σε live sessions

10/11/2020

Οι Chóres (κόρες) είναι το φωνητικό σύνολο που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Σάττι το 2017 με σκοπό την εκπαίδευση στη μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική καθώς και την ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρεία παιδεία και κοινωνική αντίληψη.

Με κεντρικό άξονα την μουσική, οι chórεs αξιοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα για να πειραματιστούν πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών και από το 2017 μέχρι σήμερα, περισσότερες 150 γυναίκες, 13 έως 55 ετών, αναβιώνουν τραγούδια παραδοσιακά με μοναδικό τρόπο.

Πρόσφατα στο επίσημο τους κανάλι στο YouTube, κοινοποιήθηκε η ενέργεια των live session CHÓRES [ At Bageion Hotel ] όπου παρουσιάζουν παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας σε χορωδιακή επεξεργασία από τους συνθέτες Φίλιππο Τσαλαχούρη και Χρήστο Σαμαρά.

Μετά την πρόσφατη περιοδεία τους σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, σε συνεργασία με την εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι Chóres, μεταδίδουν το έργο τους, μέσα από το επίσημο κανάλι τους στο Youtube και οι πρώτες κριτικές από κοινό και ΜΜΕ, είναι υπέροχες.

Η κινηματογράφηση των βίντεο, αναδεικνύει την ιδιαίτερη νεοκλασική αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου “Μπάγκειον” στην Αθήνα, αξιοποιώντας μία υποφωτισμένη αισθητική, σε συνδυασμό με την κίνηση της κάμερας που σχεδόν αιωρείται στο χώρο προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα πολιτισμού και τέχνης της μουσικής.

Ακολουθήστε τις Chóres στα official accounts τους και ταξιδέψτε μαζί τους.

Instagram | YoutubeFacebook

Τραγουδούν οι Chóres:
Πάττυ Δεδουσοπούλου, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Γεωργία Ζαχαριάδη, Αναστασία Καραχρήστου, Χρύσα Κλεισιάρη, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Άριελ Κράρουπ, Ειρήνη Μασάλη, Εβελίνα Μεγαλοκονόμου, Αλκμήνη Μπασακάρου, Δανάη Πολίτη, Δήμητρα Σπέλα, Δανάη Στεργίου, Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, Δανάη Χαντά – Μάρτιν

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι
Μουσική διδασκαλία – διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα
Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Σοφία Κωνσταντινίδου
Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Ηχογράφηση: Γιάννης Δαμιανός
Μίξη ήχου: Νίκος Κόλλιας @ Antart Studios
Διεύθυνση παραγωγής: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Evan Μαραγκουδάκης
Steadicam Operator: Στέφανος Knapp
1AC: Γιάννης Παπαναστασόπουλος
Φωτογραφίες & 2 AC: Νικολέττα Ζαρίφη Post Production
VFX: Stratashi

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist