ContaKids on the beach με τη Νίκη Στεργίου | Μάθημα για γονείς και παιδιά 2 έως 5 ετών

06/06/2023

Σάββατο 10 Ιουνίου
στις 18:00 στην παραλία του Γαλησσά
Δωρεάν συμμετοχή

Το ContaKids, το Σάββατο 10 Ιουνίου, πάει στη παραλία του Γαλησσά.
Προσκαλούμε τους γονείς και τα παιδιά να παίξουν, να πηδήξουν, να κυλήσουν, να τρέξουν, να πέσουν και να αλληλεπιδράσουν μέσα από το σωματικό παιχνίδι.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως την Πέμπτη 8 Ιουνίου
Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00 – 21:00 και Σάββατο: 10:00 – 13:00,
τηλέφωνο 22810-80690
Για απορίες και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 6974-474602 ή το email [email protected] (Νίκη Στεργίου).

Τι είναι το Contakids;
Το Contakids είναι μια σωματική δραστηριότητα που ενδυναμώνει τη σχέση γονιού – παιδιού με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο! Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σωματική επαφή και μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι, αναπτύσσεται μια βαθύτερη μη-λεκτική μορφή επικοινωνίας μεταξύ τους. Μέσα από διαδραστικές σωματικές ασκήσεις, τα παιδιά βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν το σώμα τους με ασφαλή κι ευχάριστο τρόπο, αντιλαμβάνονται τα όρια τους και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητα και αυτοδύναμα όντα.
Γονείς και παιδιά συνδέονται μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι, αναπτύσσουν τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους και δίνουν χώρο και χρόνο ο ένας στον άλλο, για να αλληλοεπιδράσουν.

Πώς δημιουργήθηκε το ContaKids
Όλα ξεκίνησαν από τον εμπνευστή της μεθόδου Itay Yatuv (χορευτής και δάσκαλος), ο οποίος φυσικά και αυθόρμητα άρχισε να χορεύει Contact Improvisation με την μόλις 2 ετών κόρη του. Αυτός ο χορός έγινε η αφορμή για να εργαστεί και να αναπτύξει τη μέθοδο, που ονομάζει ContaKids, σχεδιάζοντάς τη για παιδιά 2 έως 5 ετών και τους γονείς τους, ώστε να μοιράζονται τοn χορό και το σωματικό παιχνίδι με βάση τις θεμελιώδεις αρχές του Contact Improvisation.

Το ContaKids είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, με μικρές αποκλίσεις και σε έναν μόνο ή δύο γονείς ή σε κάποιον ενήλικα με τον οποίο τα παιδιά έχουν αναπτύξει στενή σχέση, που θα τα συνοδεύει και θα συμμετάσχει και ο ίδιος. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση και στον χορό.

Μια παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση μεταξύ γονέα και παιδιού που θα λατρέψουν και οι δύο!

Νίκη Στεργίου
Η Νίκη Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Το 2010 γνώρισε το Contact Improvisation από τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Παράλληλα μαθήτευσε πάνω σε τεχνικές somatics, authentic movement, release technique και αυτοσχεδιασμό. Παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων Axis Syllabus με τους Frey Faust, Francesca Pedulla, Antoine Ragot και Daniel Bear Davis. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια και μαθήματα Contact Improvisation και instant composition στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Nancy Stark Smith, Nita Little, Ray Chung, Angela Doniy κ.α. κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ Contact Improvisation σε Γερμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.
Το 2012 πήρε μέρος στη παράσταση Present Bodies in Contact (συνδημιουργία των χορογράφων Χ. Κλεισιούνη και Τ. Νικολοπούλου) και έκτοτε συνεργάστηκε συστηματικά με την ομάδα Εννιάμορφο της Τέτης Νικολοπούλου σε παραστάσεις CI και δομημένου αυτοσχεδιασμού.
Από το 2014 ξεκίνησε να συντονίζει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation και να οργανώνει jams και σεμινάρια με δασκάλους από το εξωτερικό. Τον Σεπτέμβρη του 2015 συμμετείχε στη διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Ελλήνων Δασκάλων του Contact Improvisation. Πρόσφατα, εκπαιδεύτηκε και πήρε πιστοποίηση στη μέθοδο του ContaKids από τον ιδρυτή του, Itay Yatuv, στο Βελιγράδι, Σερβία. Είναι μητέρα δύο παιδιών και πριν λίγο καιρό μετακόμισε μόνιμα στη Σύρο.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist