Coral Caves – Ανάθεμα τον αίτιο | Διασκευή

29/11/2023

Με τη γοητευτική απεικόνιση, “ενός μουσικού ταξιδιού από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια προς τη Δύση” και τον “επαναπροσδιορισμό Ελληνικών και Βαλκανικών μουσικών παραδόσεων σε ένα μεταμοντέρνο πλαίσιο”, το ‘Labyrinth’s Path’, ντεμπούτο άλμπουμ του πολυ-οργανίστα, τραγουδοποιού και μουσικού παραγωγού Christos Pappas, ανακοίνωσε την εμφάνιση μιας νέας και εξαιρετικά πρωτότυπης φωνής. Τώρα, οι Coral Caves επέστρεψαν με ένα ζωτικό νέο ήχο και κατεύθυνση.

Το «ανάθεμα τον αίτιο» (παραδοσιακό της Λέσβου), είναι το τέταρτο single από το επερχόμενο Coral Caves LP Album. Το πρώτο, This night love bleeds παρουσιάστηκε στα μέσα του 2020 και το δεύτερο Moiroloi με στίχους από το έργο Macbeth του Σαίξπηρ στα μέσα του 2021, έλαβαν εξαιρετικές κριτικές και ταξίδεψαν σε περισσότερες απο 16 χώρες. Το τρίτο, «Άρωμα», ένα παραδοσιακό τραγούδι, αποτέλεσε το πρώτο Ελληνόφωνο κομμάτι που ηχογράφησαν και είχε ευρεία απήχηση. Το «ανάθεμα τον αίτιο» εδώ για πρώτη φορά σε μια ιδιαίτερη ηχητική αισθητική προσέγγιση, εκεί που τα ambient ηχοτοπία συναντούν την παράδοση, το beat και την κινηματογραφική αισθητική, με πολλαπλά ηχητικά επίπεδα και μια ιδιαίτερη αισθαντική φωνητική χροιά που συνθέτουν ένα μοναδικό άκουσμα. Ο Christos Pappas (C-Drain, Coral Caves) επιστρέφει με το δεύτερο Ελληνόφωνο κομμάτι και αποτελεί τη μουσική συνέχεια μετά το “Άρωμα”, πιάνοντας το ηχητικό του νήμα ξετυλίγει άλλο ένα δείγμα απο το τι θα ακολουθήσει στον επερχόμενο και πολλά υποσχόμενο δίσκο των Coral Caves.

Όπως ο ίδιος ο Χρήστος αναφέρει : “Έχοντας πλέον βάση μου την Αθήνα μετά το Leeds και το Λονδίνο και ενώ έγραφα και τραγουδούσα μόνο αγγλόφωνο στίχο, γεννήθηκε η ανάγκη μέσα μου να τραγουδήσω για πρώτη φορά στη μητρική μου γλώσσα. Ο «αίτιος» είναι απο τα μετρημένα στα δάχτυλα κομμάτια που με το που το άκουσα με συγκλόνισε και κυρίευσε η γλυκιά και νοσταλγική του μελωδία. Ήταν μοναδικό το συναίσθημα και την πρώτη φορά που πήρα την κιθάρα μου και το τραγούδησα. Έτσι και αποφάσισα ότι θα είναι το επόμενο μου ελληνόφωνο κομμάτι και μετά απο κυριολεκτικά ένα χρόνο πειραματισμού και διαφορετικών mix στο στούντιο, μπορώ με μεγάλη χαρά να το μοιραστώ μαζί σας”.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist