Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Cyclades Culture 2018

20/03/2018

Σας παρουσιάζουμε τις κύριες δράσεις του Cyclades Culture για το 2018!

Ενισχύουμε τα στρατηγικά πολιτιστικά γεγονότα που καθρεφτίζουν του θεματικούς άξονες που ορίστηκαν για τη φετινή χρονιά. Δίνουμε ώθηση σε μεγάλες διοργανώσεις να ταξιδέψουν σε περισσότερα νησιά. Στηρίζουμε επιμέρους εκδηλώσεις κάθε μορφής τέχνης και πνεύματος, άξιες να ψυχαγωγήσουν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους επισκέπτες τους, στο πλαίσιο του πολιτιστικού τουρισμού. Στόχος μας να υπάρχουν όλο και περισσότερες δράσεις σε κάθε νησί. Στόχος μας να είμαστε παντού!

Πολιτισμός ήσσονος σημασίας
Υποστηρίζουμε δράσεις φορέων πολιτισμού οι οποίες στοχεύουν στην τόνωση της τουριστικής περιόδου σε τοπικό επίπεδο, αλλά και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης. Προκειμένου να ενδυναμώσουμε την έγκαιρη προετοιμασία των φορέων, έχουν ήδη εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο δράσεις ήσσονος σημασίας.

Πολιτισμός υπερτοπικής σημασίας
Σε συνεργασία με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που καλλιεργούν τον Πολιτισμό, υλοποιούμε προγράμματα υπερτοπικής σημασίας που σκοπό έχουν την διασύνδεση της πολιτιστικής προβολής με την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

Πολιτιστική κληρονομιά
Είτε με πρωτοβουλία μας είτε επικροτώντας πρωτοβουλίες φορέων για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας, και τη διάδοσή της στους νέους, συνδράμουμε στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου των νησιών. Εκτός από εκδηλώσεις, η ΠΝΑΙ έχει ξεκινήσει την συνολική καταγραφή, αρχειοθέτηση και ταξινόμηση των λαϊκών παραδοσιακών μουσικών των Κυκλάδων, μετά από διεξοδική επιστημονική έρευνα.

Προώθηση καλλιτεχνικής δημιουργίας
Σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού, προβάλλουμε επιμελώς το παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν των νησιών, καθώς και οι διάφορες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας που γεννώνται εκεί, καλλιεργώντας παράλληλα το πνεύματος της συλλογικότητας και της συνεργασίας.

Επιστημονικά συνέδρια & δημιουργικά φεστιβάλ
Υποστηρίζουμε συνέδρια και άλλες διοργανώσεις με θεματολογία επιστημονική, κοινωνιολογική και εκπαιδευτική υποστηρίζοντας το έργο των αντίστοιχων ιδρυμάτων καθώς και φεστιβάλ τέχνης αναγνωρισμένων φορέων. Η επιλογή συμμετοχής στη διοργάνωση τέτοιων δράσεων γίνεται με γνώμονα την ευρεία τους απήχηση και τη δυναμική τους.
———————————-
Δείτε τις δράσεις, και ακολουθήστε τη σελίδα μας στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να ενημερώνεστε έγκαιρα για το εν εξελίξει πρόγραμμα. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς για τις προτάσεις τους, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους συνεργάτες στο Τμήμα Πολιτισμού, αλλά και τους δημιουργούς της αφίσας.
Τα ταξίδια στις Κυκλάδες τώρα ξεκινούν!

*Περισσότερες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν μετά την οριστικοποίησή τους, ενώ κάποιες ενδέχεται να μετατεθούν χρονικά λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών.

Χρηστιάννα Πάπιτση
Περιφερειακή Σύμβουλος
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist