Έναρξη Δανειστικής και Παιδικής Βιβλιοθήκης στο Φοίνικα

22/10/2020

Μια δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία για παιδιά και εφήβους δημιουργείται στον χώρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φοίνικα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (πάνω από το ΚΑΠΗ Φοίνικα), προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στο παιδικό και νεανικό κοινό του νησιού μας. Οι εργασίες προετοιμασίας έχουν αρχίσει, ενώ η έναρξη της λειτουργίας της προβλέπεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, εκτός απρόοπτων εξελίξεων δυνάμει πανδημίας.

Σύντομα, θα προγραμματιστεί εκδήλωση για την συλλογή βιβλίων καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Τακτική ενημέρωση για τις δράσεις της βιβλιοθήκης θα γίνονται από την σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τα ΜΜΕ.

Πρόκειται για μια ιδέα που αμέσως αγκάλιασε και ξεκίνησε να υλοποιεί το Τοπικό Συμβούλιο Φοίνικα σε συνεργασία με την ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιαΖω. Η αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου μετατρέπεται σε έναν μικρό πολυμορφικό χώρο όπου, πέραν των συνεδριάσεων, στο εξής θα φιλοξενεί τη νεοσύστατη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα, με βιβλία για παιδιά και εφήβους, ενώ θα γίνονται αφηγήσεις για παιδιά και ενήλικες από την ομάδα. Τα παραπάνω είναι μια αφιλοκερδής δράση, υπό την εποπτεία του Συμβουλίου Κοινότητας Φοίνικα και την οργανωτική ευθύνη των ΠαραμυθιαΖω. Έτσι, ένας πολύτιμος για τον Δήμο χώρος αξιοποιείται περαιτέρω και γίνεται ακόμα πιο λειτουργικός τις ώρες που δε χρησιμοποιείται, για το καλό του τόπου μας.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα έχει ήδη μια σειρά ελληνικών και αγγλικών βιβλίων χάρη στη δωρεά του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Αθηνών «Ι.Μ. Καρράς». Σε αυτόν τον όγκο, προστίθενται βιβλία που υπάρχουν ήδη στην κατοχή του κτιρίου και επιλεγμένα βιβλία από την ιδιωτική βιβλιοθήκη των ΠαραμυθιαΖω που επίσης έχουν προκύψει από δωρεά προς την ομάδα. Για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης, θα γίνονται δεκτές δωρεές βιβλίων ιδιωτών με ένδειξη του ονόματος του δωρητή στο εσώφυλλο εκάστοτε βιβλίου. Επίσης, ξεκινάει μια προσπάθεια για χορηγίες σε βιβλία και εξοπλισμό εκ μέρους επιχειρήσεων και φορέων με ανάλογη αναγνώριση.

Συμπληρωματικά, θα δημιουργηθεί ένα σημείο ελεύθερης ανταλλαγής βιβλίων με σήμανση του παγκόσμιου δικτύου BookCrossing, το οποίο θα περιλαμβάνει βιβλία για όλες τις ηλικίες. Η δημιουργία αυτής της Βιβλιοθήκης στοχεύει να αποτελέσει ένα στολίδι για το νησί μας, σχεδιασμένο με γνώμονα την ομορφιά του παιδικού μυαλού.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist