Δημήτρης Φασουράκης – “Παραποιητικά” | Νέος δίσκος

28/04/2021

Ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος που ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στο ρεμπέτικο, και το ροκ, τις μεθυσμένες ιστορίες και τη φαντασία. Ο Δημήτρης Φασουράκης υπογράφει ένα δίσκο γεμάτο συναίσθημα, μεράκι, φροντίδα. Ένα ταξίδι για αγάπες, κρυψώνες, ρωγμές, εραστές, κύκλους της ζωής.

Ο δίσκος “Παραποιητικά” άρχισε να γράφεται αρχές του 2019 μετά από ένα ταξίδι του Δημήτρη Φασουράκη στη Ρόδο. Το υδάτινο στοιχείο, η εσωστρέφεια, η εξωστρέφεια αλλά και η παιδικότητα αυτής της εμπειρίας, εμπνέουν τον Δημήτρη να γράψει στίχους και στη συνέχεια να τους μελοποιήσει. Τα ποιήματά του αυτά προσπαθούν να περιγράψουν και να προσφέρουν αυτή την αίσθηση. Στη συνέχεια ήρθαν και οι ταξιδευτικοί στίχοι του Βαγγέλη Ανυφαντή, οι ερωτικοί της Βασιλικής Λαμπίρη και οι λυτρωτικοί του Ξενοφώντα Δαλιάνη. Αρχίζοντας και τελειώνοντας τον δίσκο με την πρωτοποριακή γραφή του ποιητή Γιάννη Σκαρίμπα, ο Δημήτρης Φασουράκης συνθέτει ένα μιξ από ζειμπέκικους, βάλς, ροκ και άλλους ρυθμούς, και ερμηνεύει μαζί με τον Κωστή Παπαλουκά, τον Κώστα Τσιγκρή και τους ηθοποιούς Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Μαριέλα Δουμπού, αυτή τη μουσική παραγωγή όπου ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2021.

Ακούστε ολόκληρο τον δίσκο στο YouTube:

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Φασουράκη
Μεγάλωσε στο Αιγάλεω, ζει στα Εξάρχεια. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Κοζάνη ξεκίνησε τις live εμφανίσεις ως στιχουργός, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Η επιστροφή του στην Αθήνα σηματοδοτεί την ενασχόλησή του με το μπουζούκι και το ρεμπέτικο μετρώντας πολλές και εξαιρετικές συνεργασίες στην πάροδο των ετών αυτών. Ταυτόχρονα συμμετέχει ως μπασίστας σε εναλλακτική πανκ μπάντα. Το 2020 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος “Αναλαμπές” από τις εκδόσεις Καθρέφτης. Τον Απρίλη του 2021 κυκλοφορησε από την FM records ο δεύτερος του δίσκος “Παραποιητικά”.

Βρείτε τον δίσκο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist