Δημήτρης Μητσοτάκης feat. Προφίλ + Φίλοι – “Πάρε θέση” | Νέο τραγούδι

31/01/2022

Το νέο τραγούδι “Πάρε θέση”, σε στίχους του Δημήτρη Μητσοτάκη και μουσική του Γιώργου Συλλιγάρδου (Προφίλ), με τη φιλική συμμετοχή 10 τραγουδιστών και μουσικών κυκλοφορεί από τις 27 Ιανουαρίου 2022 στο κανάλι Dimitris Mitsotakis Official σε YouTube & Spotify.

Με τον εύλογο τίτλο “Πάρε θέση” οι καλλιτέχνες καλούν τους συναδέλφους τους να μιλήσουν και να τοποθετήσουν για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ετών.

Ο τραγουδοποιός, συγγραφέας και στιχουργός του συγκεκριμένου τραγουδιού, Δημήτρης Μητσοτάκη σημειώνει:

“Την ώρα που η χώρα ζει μια από τις χειρότερες σελίδες τις μεταπολιτευτικής περιόδου, βγαίνοντας από τη δίνη των ανελέητων διαδοχικών μνημονίων, παραδομένη στις επικίνδυνες αποφάσεις της πλέον αυταρχικής και αλαζονικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία χρόνια, αποφάσεις και μέτρα που με όχημα ή πρόσχημα την πανδημία οδηγούν ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους στην καταστροφή, καλλιτέχνη, ήρθε η ώρα να πάρει θέση. Οι χρυσοπληρωμένες δουλειές των ρεβεγιόν, του Ζαππείου και της καρότσας δεν είναι για πολλούς.

Πάρε θέση. Θυμήσου τα μέτρα που σε εξόντωσαν: Μαγαζιά χωρίς μουσική, απαγόρευση της ενίσχυσης του ήχου (ναι, θυμάσαι; έγινε κι αυτό!), 50% πληρότητα που ουσιαστικά σήμαινε κλείσιμο χωρίς αποζημίωση. Ακόμα όμως, κι όταν καταβλήθηκε η πενιχρή αποζημίωση των 534 ευρώ, δόθηκε με το σταγονόμετρο και σε όσες περιπτώσεις μπόρεσαν, βρίσκοντας διάφορα λογιστικά τεχνάσματα, κόπηκε.

Πάρε θέση εκτός κι αν βολεύεσαι. Πάρε θέση, μίλα, εκτός κι αν είσαι απλά διασκεδαστής ή φοβάσαι μη χάσεις “κάναν εύθικτο πελάτη”. Πάρε θέση εκτός κι αν για σένα – τα τραγούδια του Θεοδωράκη του Μικρούτσικου και του Λοΐζου, τα μελοποιημένα ποιήματα του Ρίτσου, του Βάρναλη, του Αναγνωστάκη και οι στίχοι του Λειβαδίτη και του Γκάτσου – είναι απλώς γνωστά τραγούδια που συγκινούν τις μάζες και γεμίζουν το πρόγραμμά σου. Πάρε θέση εκτός κι αν κι αν η θέση σου είναι η σιωπή. Να θυμάσαι όμως: Η σιωπή είναι συνενοχή”.

Credits:
Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης
Μουσική: Γιώργος Συλλιγάρδος (Προφίλ)
Τραγουδούν: Σπύρος Γραμμένος, Χρήστος Δάντης, Χρήστος Καλογράνης (Γυμνά Καλώδια), Ιουλία Καραπατάκη, Πέτρος Κασιμάτης (Προφίλ), Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Γιώργος Λαγγουρέτος (Magic de Spell), Δημήτρης Μητσοτάκης, Βασίλης Ράλλης, Mc Yinka.

Παίζουν:
Βαΐτσης Χαρακοπίδης (Θραξ Πανκc) – γκάιντα
Άγης Παπαπαναγιώτου – μπουζούκι
Δημήτρης Μητσοτάκης -μπαγλαμά
και οι Προφίλ: Γιώργος Συλλιγάρδος – κιθάρες
Ηλίας Πολυχρονόπουλος – μπάσο
Μανώλης Ρίζος – τύμπανα
Ηχοληψία: Γιώργος Συλλιγάρδος
Μίξη – mastering ήχου: Γιάννης Πετρογιάννης (Studio Matrix)
Βίντεο: Α. Κούφι

Βρείτε τον Δημήτρη Μητσοτάκη στα social media:
Facebook | Instagram | YouTube | Spotify 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist