“Διαδρομές στη Μάρπησσα” | Πάρος

05/08/2021

Με πολλή χαρά, μια γλυκιά νοσταλγία και μεγάλη ανυπομονησία, το φεστιβάλ “Διαδρομές στη Μάρπησσα” επιστρέφει και ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για τις 27, 28, 29 Αυγούστου.

Με κεντρική ιδέα την ίδια την “επιστροφή”, γυρίζουμε ξανά στον τόπο και τις συνήθειες που τόσο μας έλειψαν. Φέτος τον Αύγουστο θα περπατήσουμε ξανά στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας στην Πάρο, από όπου αντλούμε χρόνια τώρα, έμπνευση, τροφή για σκέψη, δημιουργία και χαρά.

Το φετινό πρόγραμμα είναι δυναμικό και προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα κληθούν να ανακαλύψουν “κρυμμένες” πτυχές του τόπου, λαμβάνοντας μέρος σε ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που θα συνδυάζει φυσική και ψηφιακή διάδραση. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν θεματικές διαδρομές μέσα στον παραδοσιακό οικισμό: έκθεση σύγχρονης τέχνης υπό την επιμέλεια της Δέσποινας Ζευκιλή και φωτιστικές εγκαταστάσεις με τη συνεργασία της ομάδας BeforeLight και τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή ταινιών animation για ενήλικες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων Animasyros, δράσεις για παιδιά σε συνεργασία με την Cinemathesis και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και συναυλίες.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι εναρμονισμένες με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας σχετικά με την παρουσία και την ασφάλεια του κοινού, και επιπρόσθετα προγραμματίζεται η διαδικτυακή τους προβολή μέσω livestreaming.

“Mε έμπνευση το χωριό, συντροφιά τους κατοίκους και στόχο τη δράση…
ελάτε να περπατήσουμε μαζί στη Μάρπησσα”

Πληροφορίες:
Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Αυγούστου 2021
Μάρπησσα, Πάρος
Είσοδος: Ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Βρείτε το φεστιβάλ “Διαδρομές στη Μάρπησσα” στα social media:
Website | Facebook | Instagram | YouTube | Twitter 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist