Διαδρομές στη Μάρπησσα 2023 – Συναυλία Mihalis Kalkanis Group

21/08/2023

Οι ατμοσφαιρικές συναυλίες τζαζ μουσικής αποτελούν σταθερό “ραντεβού” του φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» με το κοινό του. Έτσι, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, λίγο μετά τις 10:00 στην Πλατεία Χριστού, το φεστιβάλ υποδέχεται το Mihalis Kalkanis Group.

Κοντραµπασίστας και συνθέτης, ο Μιχάλης Καλκάνης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο τολµηρούς µουσικούς της γενιάς του, και όχι άδικα. Σε κάθε του βήµα βρίσκεται και σε διαφορετικό περιβάλλον: Σε ένα κοµµάτι ηχογραφεί τη γιαγιά του να τραγουδάει a cappella ένα παραδοσιακό τραγούδι (τα “12 Ευζωνάκια”) και στη συνέχεια το ενορχηστρώνει µε ηλεκτρονικούς ήχους, ύστερα ηχογραφεί ζωντανά σε ένα υπόγειο parking της Κυψέλης έναν αυτοσχεδιασµό (“A Parking Lot Performance”) και αµέσως µετά βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης για να ηχογραφήσει άλλον ένα. Κάθε νότα στον ήχο του είναι κι ένα καλλιτεχνικό βίωµα. Με τζαζ αντίληψη, επιρροές από την κλασσική µουσική, ηλεκτρονικά περάσµατα και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης η µουσική του Μιχάλη Καλκάνη δηµιουργεί ένα τολµηρό άκουσµα έτοιµο να αλληλεπιδράσει µε άλλες µορφές τέχνης όπως το βίντεο ή η φωτογραφία. Σε αυτή την ατμόσφαιρα και σε αυτόν τον ξεχωριστό μουσικό κόσμο θα μας παρασύρει στη συναυλία του στη Μάρπησσα, την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Συμπράττουν:
Λευτέρης Ανδριώτης: κρητική λύρα | Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα | Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο | Χρήστος Καλκάνης: κλαρινέτο | Ορέστης Μπενέκας: πιάνο, πλήκτρα

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 13ου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα», το αναλυτικό πρόγραμμα του οποίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ .

Παρασκευή 25, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 Μάρπησσα, Πάρος
Eίσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Site:  stimarpissa.gr
Facebook:  RoutesinMarpissa
Instagram:  stimarpissa


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist