Διαδρομές στη Μάρπησσα | 26-28 Αυγούστου

01/06/2022

Διαδρομές στη Μάρπησσα

26, 27, 28 Αυγούστου 2022

Θέρος

στην παριανή κατοικιά

Διαδρομές στη Μάρπησσα

Το σιτάρι σπάρθηκε, έρχεται το θέρος

Μην καμαρώνεις στην αρχή αν δεν ιδείς το τέλος.

Στο θέρος στην παριανή κατοικιά είναι αφιερωμένο το φετινό φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα που επιστρέφει για 12η χρονιά, συνεπές στο ραντεβού του με το κοινό, στις 26, 27 και 28 Αυγούστου.

Η εποχή της συγκομιδής όπως τη βίωναν στις τοπικές παραδοσιακές κοινωνίες της Πάρου έξω και γύρω από τους οικισμούς, στις χαρακτηριστικές κατοικιές, γίνεται αφορμή για να ζωντανέψουν ιστορίες και πρακτικές ανθρώπων που ζούσαν με γνώμονα την αυτάρκεια, τη σοφή λιτότητα και τον σεβασμό. Με έμπνευση τις παριανές κατοικιές, τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής που πρεσβεύουν, θα δημιουργηθούν εργαστήρια και σταθμοί-σημεία ενδιαφέροντος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, που θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε μια θεματική διαδρομή στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Παράλληλα, όπως κάθε χρονιά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σχετική με το θέμα έκθεση σύγχρονης τέχνης, χορευτικά δρώμενα αλλά και συναυλίες με ρεπερτόριο από τζαζ μέχρι παραδοσιακή μουσική.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Διαδρομές στη Μάρπησσα

Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
Μάρπησσα, Πάρος

Με έμπνευση το χωριό, συντροφιά τους κατοίκους και στόχο τη δράση… ελάτε να περπατήσουμε και φέτος μαζί στη Μάρπησσα!

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

* Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι εναρμονισμένες με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας σχετικά με την παρουσία και την ασφάλεια του κοινού.

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist