Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου | 9-26 Ιουλίου 2023

20/06/2023

Το Διεθνές Φετσιβάλ Αιγαίου ξεκινάει την 17η σεζόν του στο νησί της Σύρου, στις 9 Ιουλίου και συνεχίζει μέχρι τις 26 Ιουλίου 2023, καθοδηγουμένο από την Eilana Lappalainen, γενική και καλλιτεχνική διευθύντρια.

Πάνω από 75 μουσικοί και τραγουδιστές θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ, από την Ορχήστρα όπερας δωματίου των Σκοπίων υπό την διεύθυνση του Anderj Naunov, και μέλη της Φιλαρμονικής της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρη και του Πίτερ Τιμπόρης. Διεθνής καλλιτέχνες της όπερας θα συμμετέχουν σε πολλά κονσέρτα και παραγωγές γιορτάζοντας το τεράστιο έργο των Verdi, Puccini, Mozart, Donizetti και πολλούς ακόμα σπουδαίους συνθέτες. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου 2023, στις 19:30 στο δημαρχείο της Ποσειδωνίας παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από το Greek Opera Studio, συνοδευόμενοι από τον πιανίστα Μανώλη Παπασηφάκη- το κονσέρτο αυτό είναι ανοιχτό και ελεύθερο στο κοινό.

Η κα Lappalainen είπε: ” Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την καλοκαιρινή σεζόν του Διεθνούς φεστιβάλ Αιγαίου για το 2023, γιορτάζοντας την όπερα, μεγάλα γκαλά όπερας, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, και ρεσιτάλς! Οι καλλιτέχνες μας με αυτή την καταπληκτική μουσική, φέρνουν ελπίδα και αναγέννηση μέσα στους δύσκολους καιρούς. Θέλουμε να μοιραστούμε με εσάς το βάθος των συναισθημάτων, της φαντασίας, και της αγάπης που έρχεται μέσα από την μουσική μας. Ελάτε να επισκεφθείτε το Φεστιβάλ και να συμμετάσχετε στο ταξίδι της δημιουργικότητας.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ- 14 Ιουλίου 2023, θα είναι μια ειδική συναυλία με Μπετόβεν και κονσέρτο για πιάνο Νο3, Opus 37, από τον ταλαντούχο Σπύρο Σουλαδάκη μαζί με τους καλλιτέχνες της μουσικής δωματίου: βιολί, Μαρία Τσόγκα- Ραζάκοβα και Γιάννης Αντωνόπουλος, βιολιστής η Άλκηστης Μισούλη, και τσέλο η Ευστρατία Τσαλουκάκου. Ένα δεύτερο κονσέρτο μουσικής δωματίου στις 15 Ιουλίου θα λάβει χώρα από το Trio Del Sur: Κιθάρα- ΜαντολίνοΜιχάλης Σουρβίνος, βιολιστής ο Βαγγέλης Λούτας, και τσέλο η Έλσα Παπέλη.

Η επιτομή του Φεστιβάλ για φέτος θα είναι οι τέσσερις παραστάσεις της όπερας Lucia di Lammermoor του Donizetti: 16,18,20,22 Ιουλίου. Ο κεντρικός ρόλος της Lucia θα ερμηνευτεί από την σοπράνο Nade Talevska, που έκανε το ντεμπούτο της στον συγκεκριμένο ρόλο το 2012. Άλλοι κεντρικοί ρόλοι είναι ο Nikola Stojeskia ως Edgardo,ο Vasko Zdravkov ως Enrico, ο Borko Bidzovski ως Raimondo, η Marija Naumovska ως Alisa, ο Vlatko Gruevski ως Arturo, η Jane Dunimagloski ως Normano. Μαέστρος της όπερας θα είναι ο Andrej Naunov, και η σκηνοθεσία θα ανήκει στην Eilana Lappalainen.

Στις 19 Ιουλίου, θα ταξιδέψουμε με έργα του Jean Sibelieus, Rimsky-Korsakov, Nelson,Grieg,και Larson στο White Nights Concert με ερμηνείες της Φιλανδο-καναδής σοπράνο Eilana Lappalainen, πιανίστες ο Wolfgang Kluge και ο Marios Kazas,στο φλάουτο η Aline Vannuys, και στο βιολί ο Slav Tokarev.

Στις 21 Ιουλίου, ένα κονσέρτο συμφωνικής μουσικής θα λάβει χώρα παρουσιάζοντας τη Συμφωνική του Schubert Νο8 σε B minor, D.759, μαέστρος ο Νίκος Μαλιάρας, διευθυντής της Φιλαρμονικής της Αθήνας και τη Συμφωνική του Mozart No40 σε G minor, K.550, μαέστρος ο Πίτερ Τιμπόρης, ιδρυτής της MidAmerica.

Το στολίδι του φεστιβάλ είναι ένα γκαλά φόρου τιμής για την Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Αυτή η παράσταση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό, λαμβάνοντας χώρα στην Πλατεία Μιαούλη στις 23 Ιουλίου 2023. Η Μαρία Κάλλας εκπροσωπεί την όπερα και τη φωνητική τέχνη στη χώρα της Ελλάδας και είναιμια φωνή-πρόσωπο που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Έχει υπάρξει ένα σύμβολο της όπερας που είναι γνωστό και έχει θαυμαστεί σε όλο τον κόσμο. Φέτος, το Φεστιβάλ του Αιγαίου γιορτάζει τη ζωή και τη μουσική της, ενώ τιμά την καλλιτεχνία της.

Οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στη συναυλία θα είναι: οι μαέστροι Πιτερ Τιμπόρης, Wolfgang Kluge και Andrej Naunov, μαζί με τους σολίστες Eilana Lappalainen, Rachel Blaustein, Abraham Breton, Nade Talevska, Nikola Stojceski, Vasko Zravkov, Borko Bidzovski, Vlatko Gruevski, και Marija Naumovska. Η ορχήστρα θα αποτελείται από μέλη της Ορχήστρας δωματίου των Σκοπίων και από τη Φιλαρμονική της Αθήνας. Θα ακούσετε διάσημα κομμάτια που ερμήνευσε στο παρελθόν όπως Madama Butterfly, Lucia di Lammermoor, La Traviata, Tosca και άλλα.

Στις 24 Ιουλίου, απολαύστε μια βραδιά έντεχνου τραγουδιού με το Liederabend από το Greek Opera Studio. Νέοι καλλιτέχνες που ερμηνεύουν διεθνές έντεχνο τραγούδι με ερμηνείες από τη σοπράνο Erica Waxer και Marija Gjorgjievska, τενόροι Αναστάσιος Φράγκος, Viktor Bitovski, βαρύτονος Γεώργιος Σοφιαλίδης και Nikola Chedomirovski, και ο πιανίστας Μάριος Καζάς.

Το φεστιβάλ σας φέρνει επίσης το Gianni Schicchi του Puccini σε σκηνοθεσία Christian Catena και σε μιούζικαλ-σκηνοθεσία του μαέστρου/πιανίστα, Wolfgang Kluge. Ο ρόλος του τίτλου που τραγουδά ο βαρύτονος Γιώργος Σοφιαλίδης ως Gianni Schicchi μαζί με τις ερμηνείες της Helen Susha ως Lauretta, Licia Toscano ως Zita, Ivan Stingelli ως Rinuccio, Borko Bidzovski ως Simone, Erica Waxer ως Nella, Αναστάσιος Φράγκος ως Gherardo, Marija Gorgievska ως Gherardino, Christian Fofuca ως Marco και ο Ufuk Gengiz Say ως Pinellino.

Το Greek Opera Studio, που ιδρύθηκε από την Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια, θα αναδείξει τους νέους καλλιτέχνες που ερμηνεύουν αποσπάσματα και σκηνές από την Tosca, Turandot, La Boheme και πολλά άλλα, στις 26 Ιουλίου 2023.

Εισιτήρια διατίθενται για αυτές τις παραστάσεις μέσω του ticketservices.gr: 17th International Festival of the Aegean.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist