Δημήτρης Κογιάννης & Ηλίας Λάγιος – Χωρίς εισιτήριο | Νέο Άλμπουμ

05/03/2024

Χωρίς εισιτήριο

Ποίηση – Ηλίας Λάγιος & Μουσική – Δημήτρης Κογιάννης

 

Την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 κυκλοφόρησε ψηφιακά από την Temple Records ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «Χωρίς εισιτήριο» σε μουσική Δημήτρη Κογιάννη και ποίηση Ηλία Λάγιου.

Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Κογιάννης, Ελένη Ρούσση και Παναγιώτης Κολοκοτρώνης.

 

Ο Δημήτρης Κογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20/10/1988.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική στην ηλικία των 15 ετών, μαθαίνοντας Drums. Είναι  Πτυχιούχος του Ελληνικού Ωδείου, του τμήματος  ντραμς-κρουστά και συνέχισε με μαθήματα στη σχολή LAB και ιδιαίτερα μαθήματα ντραμς-τζαζ στη σχολή  Angostini. Στα 21 του έκανε σπουδές αρμονίας και ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας, μαζί με απόπειρες σύνθεσης.

 

  • Το 2014, σε ηλκία 25 ετών, κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Aldebaran», σε συνεργασία με τον Αδριανό Παπαμάρκου, σε έκδοση με τη μορφή βιβλίου- cd, μελοποιώντας τους ποιητές: Βύρων Λεοντάρης – Κώστας Ουράνης – Μαρία Πολυδούρη – Ναπολέων Λαπαθιώτης – Κώστας Βάρναλης – Κλείτος Κύρου – Ρώμος Φιλύρας και Κώστας Καρυωτάκης. Με ερμηνευτές τους: Απόστολος Ρίζος – Μίλτος Πασχαλίδης – Γιώτα Νέγκα – Καίτη Κουλιά – Βασίλης Σκουλάς – Ρίτα Αντωνοπούλου – Δημήτρης Καρράς – Δημητράκης Ramone – Βιολέτα Φιλίππου – Λένα Αλκαίου – Μαρία Κουταβά και ο Αδριανός Παπαμάρκου.

 

  • Το 2017 κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο «Spleen» σε έκδοση με τη μορφή Κόμιξ- cd και ποίηση Κώστα Ουράνη. Βασικός ερμηνευτής ο Γιάννης Κούτρας, με συμμετοχή του Χρήστου Θηβαίου, του Μίλτου Πασχαλίδη, της Σοφίας Παπάζογλου και του Δημητράκη Ramone.

 

  • Το 2021 κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος σε μορφή βινυλίου με τίτλο «Τα ποιήματα ενός Γελοίου» σε ποίηση Ρώμου Φιλύρα, με ερμηνεύτριες την Αγγελική Γαστεράτου και τη Μαρία Αλαμανή.

 

  • Το 2022 κυκλοφόρησε ο τέταρτος δίσκος με τίτλο «Dimitris Kogiannis – Edgar Allan Poe set to music» σε ποίηση Edgar Allan Poe στα Αγγλικά, με βασική ερμηνεύτρια την Χρύσα Κούρεντα και συμμετοχές από την Ίριδα Τούλα, τον Παναγιώτη Τερζάκη, τον Μάριο Μούτσο και τον Αλέξανδρο Σφακιανάκη.

 

Το 2023 κυκλοφόρησαν οι δίσκοι:

 

  • Love is a minor thing σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη, Γιάννης Ρίτσος, Pablo Neruda, Μενέλαος Λουντέμης, Federico Garcia Lorca σε μετάφραση του Σωτήρη Τριβιζά.

 

  • «11 Άνθη του κακού» σε ποίηση Charles Baudelaire και μετάφραση Γιώργη Σημηριώτη. Ερμηνεία Δανάη Στεργίου, Δημήτρης Κογιάννης και απαγγελία Γιώργος Κογιάννης.

 

  • «Ναπολέων Λαπαθιώτης – Εστέτ» σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Ερμηνεία Δημήτρης Κογιάννης και Αγγελική Γαστεράτου.

 

  • «Φθινόπωρα του Ουράνη» σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου, Charles Bukowski και Δημήτρη Κογιάννη. Ερμηνεία Δημήτρης Κογιάννης, Αλεξία Παπαλέξη.

 

  • «Όνειρο» σε ποίηση Λάμπρου Πορφύρα και ερμηνεία Ειρήνης Καμπανού.

 

  • Το 2024 κυκλοφόρησε το single με τίτλο «Αφροδίτη» σε ποίηση Ανδρέα Εμπειρίκου και ερμηνεία Ειρήνης Καμπανού.

 

Ο Δημήτρης Κογιάννης  έχει επιλέξει να συνθέτει μουσική αποκλειστικά πάνω σε ποίηση.
Την ηχογράφηση, μίξη και mastering επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης στο Temple Studio.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist