Δύο χρόνια και συνεχίζουμε με… Έμπνευση

02/11/2016

1η Νοεμβρίου 2014 βγήκε στον ραδιοφωνικό αέρα η πρώτη μετάδοση του Empneusi 107 FM…

Λένε ότι τα όνειρά σου δεν πρέπει να τα ακολουθείς αλλά να τα κυνηγάς! Κάπως έτσι ο Γιάννης Δεναξάς ονειρεύτηκε, οραματίστηκε και δημιούργησε τον Empneusi 107 FM και την παρέα των ανθρώπων που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιδέα. Στο πλευρό του σύντροφος και σημαντική βοηθός του η Ελένη Λαμπράκη που πλέον έχει πάρει τον τίτλο της «μαμάς» του σταθμού!

Δύο χρόνια μετά, μόλις εχθές, η παρέα του σταθμού που πλέον έχει μεγαλώσει, γιόρτασε την ξεχωριστή ημέρα με ένα live radio show στο οποίο συμμετείχαν οι παραγωγοί του προγράμματος της φετινής χειμερινής περιόδου.

Στο πλαίσιο της πρώτης αναμετάδοσης της εκπομπής «Απλά» με την Ρούλα Ξανθάκη φιλοξενήθηκαν οι ίδιοι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί αλλά και αντιπροσωπευτικό δείγμα των δικών τους εκπομπών. Η εκπομπή θα προσπαθήσει με απλούς τρόπους, όμορφες μουσικές και χαλαρές συζητήσεις με ανθρώπους που αξίζει να γνωρίσουμε να κρατάει συντροφιά στους ακροατές αυτό το χειμώνα κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00.

Στο studio βρέθηκε η Ειρήνη Σιγάλα παρουσιάστρια της εκπομπής «Τραγούδια με έμπνευση». Η εκπομπή είναι μουσική όμως δεν μένει μόνο εκεί, κάθε φορά ακούγονται κι οι ιστορίες που είναι κρυμμένες πίσω από τη δημιουργία ενός τραγουδιού. Κάθε Πέμπτη 18:00 – 20:00 θα μας περιμένουν και πολλά αφιερώματα σε συνθέτες, στιχουργούς ή ερμηνευτές ή ακόμη και δεκαετίες.

Η σκυτάλη δόθηκε στον Γιάννη Γρυπάρη και για πρώτη φορά ακούσαμε ζωντανά την φωνή του ατόμου που με τόση επιμέλεια επιλέγει την μουσική που ακούμε κάθε Σάββατο και Κυριακή 18:00 – 20:00. Μουσικές από όλο τον κόσμο, Funky από την Αφρική ή country από την Σουηδία, ελληνικές παραγωγές και καλλιτέχνες όπως ο Apanemic σε ρυθμούς trip hop ή οι Stereo Nova από τα 90’s συνθέτουν το μουσικό θεματικό ταξίδι της εκπομπής.

Επόμενος στην παρέα ο Θάνος Καψάλης ο οποίος με μεγάλη χαρά μας έδωσε την είδηση και ανακοίνωσε τον τίτλο της εκπομπής του. «True Blue» λοιπόν κάθε Σάββατο και Κυριακή 20:00 – 22:00 και μια μίξη κλασσικών, αγαπημένων, γνήσιων Rock n’ Roll συνοδεύουν το βράδυ μας. Από την εκπομπή δεν λείπουν σπάνια ακούσματα όπως Moondog ή jazz εκτέλεση της «Λίμνης των Κύκνων» από τον Chet Baker και άλλα πολλά.

Ο Γιάννης Δεναξάς λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής του «Μέρες Ραδιοφώνου» που μεταδίδεται καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 20:00 – 22:00 πήρε το λόγο και μοιράστηκε με τους ακροατές σε κλίμα συγκίνησης τις σκέψεις και τα όνειρά για τον Empeusi 107 FM ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του τα δύο πρώτα χρόνια του σταθμού, τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που έχουν βρεθεί στον αέρα όπως η «Πες μου μια λέξη» Θεανώ Κωνσταντού, οι «Άνω Κάτω» Χριστίνα Πρίντεζη και Γιώργος Βιδάλης και η ομάδα «ΠαραμυθιαΖω» που σύντομα θα επιστρέψει με τις αφηγήσεις της στο πρόγραμμα. Η Ελένη Λαμπράκη έκανε τον επίλογο του γιορταστικού live radio show με την υπόσχεση ότι κι εκείνη θα βρεθεί στο προσκήνιο με εκπομπή το επόμενο διάστημα.

Δύο χρόνια με Έμπνευση και συνεχίζουμε …!!!

Βάλε ραδιόφωνο!

 

152aweb


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist