Δωρεάν διαδραστικό πρόγραμμα – “CodeGirls” | Σύρος

27/09/2021

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Ματαρόα παρουσιάζει στη Σύρο, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα, το “CodeGirls”, ένα μοναδικό, καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών, χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής.

9-10 Οκτωβρίου & 16-17 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου | 10:00 – 14:00

Το πρόγραμμα “CodeGirls” εντάσσεται στη σχολική προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φυλών στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να εξοπλίσει τα νέα κορίτσια με δεξιότητες. Με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών τα “CodeGirls” θα μάθουν:

1) Να κατανοήσουν πως δουλεύει το internet και να γνωρίσουν επιτυχημένους επαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογίας
2) Να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS3 και πως φτιάχνουν λειτουργικά websites
3) Τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί πλέον η αγορά παγκοσμίως
4) Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών

Στο 4ήμερο διαδραστικό πρόγραμμα, τα “CodeGirls” θα αποκτήσουν τα πρώτα εργαλεία και την τεχνογνωσία, ώστε από απλοί χρήστες του internet, να γίνουν οι δημιουργοί του!

Η ιδανική “CodeGirl” έχει ενδιαφέρον και πάθος για την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή κάποια εξειδίκευση στα μαθηματικά. Στόχος είναι η δημιουργία μίας ανομοιογενούς ομάδας, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και διαφορετικά ενδιαφέροντα!

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαιτείται προ-εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ | Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου και μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.

Το πρόγραμμα είναι απολύτως προσαρμοσμένο σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας και τις σχετικές οδηγίες των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Το “CodeGirls” 1.0 Σύρος υποστηρίζεται από την εταιρεία τεχνολογίας Kudzu με έδρα την Ερμούπολη.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist