Δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς | “Μαζί για το παιδί”

15/11/2021

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης “Μαζί για το παιδί” διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom δωρεάν ψυχό-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς με θέμα:

1) “Επικοινωνία στην οικογένεια”:
Τετάρτη 24/11/2021 και ώρα 18:00 – 19:30 | Εγγραφή εδώ.

Περιγραφή: Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση, η κατανόηση και η επίλυση των δυσκολιών που προκύπτουν στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Θα συζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι παρέμβασης και οριοθέτησης που διευκολύνουν την επικοινωνία και προστατεύουν τη σχέση γονέων – παιδιών από τις συνεχείς προστριβές και συγκρούσεις.

2) “Έφηβοι – γονείς”: Προκλήσεις για μια νέα ισορροπία στην σχέση τους”:
Δευτέρα 29/11/2021 και ώρα 11:00 – 12:30 | Εγγραφή εδώ.

Περιγραφή: Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων σωματικών και ψυχικών αλλαγών, μια περίοδος μετάβασης από την παιδική στην ενήλικη ζωή που δημιουργεί ανησυχίες, συγκρούσεις και την πρόκληση για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης γονέων – εφήβων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο που η εφηβεία επηρεάζει τον τρόπο που ο έφηβος σχετίζεται με τους γονείς του/της και για το πώς απαντούν οι γονείς σε αυτές τις αλλαγές, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτής της περιόδου με ψυχραιμία, κατανόηση και σταθερότητα.

Τα ψυχό-εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Link για να συνδεθούν μισή ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους της Κρήτης και των Κυκλάδων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 11525 ή στο Email

Τα ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια διεξάγονται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας “Ελληνικά Καλώδια”.  

Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25 & το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης “Μαζί για το παιδί”:

 

Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών.
  • Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων.
  • Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο.
  • Πληροφορίες για τις υπηρεσίες Ένωσης και των μελών της.

Παράλληλα με την Συμβουλευτική Γραμμή λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.). Επίσης, λειτουργούν διαδικτυακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική γραμμή 115 25 της Ένωσης “Μαζί για το παιδί” λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 21:00.

Οι κλήσεις στη “Γραμμή 115 25” είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση του απορρήτου.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist