Echo Tides Νέο album – Ανδρομέδα FM

10/03/2023

Γεννημένο κατά την περίοδο της καραντίνας και επηρεασμένο από το ανάλογο post-apocalyptic κλίμα, το άλμπουμ Ανδρομέδα FM αποτελεί ένα σύνολο σουρεαλιστικών και sci-fi αφηγήσεων που συγκροτούν την τρίτη δισκογραφική αποτύπωση της μουσικής και ποίησης των Echo Tides. Εδώ συνθέτουν πιο ελεύθερα από ποτέ, τραγουδάνε στα ελληνικά και μας χαρίζουν το πιο εσωτερικό και ρομαντικό album τους ως τώρα. Ένα σημείο συνάντησης synth pop ηχοχρωμάτων και post punk ξεσπασμάτων κάτω από ένα, πανταχού παρόν, new wave πρίσμα.

Τα 9 κομμάτια του Ανδρομέδα FM, σε μερική αντιδιαστολή με τον DIY χαρακτήρα των προηγούμενων άλμπουμ, ηχογραφήθηκαν από τον Νίκο Τριανταφύλλου στο Sonic Playground Studio, το mastering τους επιμελήθηκε ο Ηρακλής Βλαχάκης και κυκλοφορούν ψηφιακά και σε βινύλιο από την United We Fly.

Τα Echo Tides είναι μια παρέα μουσικών και κυρίως ανθρώπων που, αν και τα χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα, δεν νιώθουν μόνα όταν είναι μακριά. Ο Παναγιώτης Πανταζής, γνωστός ως Pan Pan (synthesizers, φωνή), αναλαμβάνει την παραγωγή και τους στίχους, και γράφει τη μουσική μαζί με τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο (μπάσο, synthesizers). Την ομάδα συμπληρώνουν η Καλλιόπη Μητροπούλου (φωνή) και ο Γιώργος Λυγουριώτης (drums). Πολλές φορές από μακριά. Κάποιες άλλες από κοντά. Άλλες φορές μόνα τους. Άλλοτε με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως η Nefeli Walking Undercover.

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist