Ελεάννα Φινοκαλιώτη – Τα Ήσυχα Βράδια

24/05/2017

Πριν λίγες ημέρες έφτασε στα χέρια μας το cd “Ταξίδια Ψυχής”, η δισκογραφική δουλειά που σφράγισε τη συνεργασία του κλασικού κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη με την νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελεάννα Φινοκαλιώτη, τους οποίους είχαμε απολαύσει πέρυσι τον Απρίλιο στο Θέατρο Απόλλων. Το πρώτο single που ξεχώρισε από αυτή την υπέροχη δουλειά είναι “Τα ήσυχα βράδια”, το τραγούδι της Μαριανίνας Κριεζή και του Λάκη Παπαδόπουλου, σε μία υπέροχη εκτέλεση κλασσικής κιθάρας και φωνής.

Στο “Ταξίδια Ψυχής” παρουσιάζονται αγαπημένα, διαχρονικά κομμάτια με μια κιθάρα και φωνή όπως: «Η Παναγία των Πατησιών», «Αγάπη», «Τσάι γιασεμιού, «Αυτή η νύχτα μένει», «Μικρή πατρίδα», «Καληνύφτα» κ.α.

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Από το 2006 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπουδάζει μουσική και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών ενώ η ενασχόληση της με το τραγούδι ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια κάνοντας εμφανίσεις με τοπικές μπάντες. Το 2007 ξεκινάει εμφανίσεις σε μικρές μουσικές σκηνές τις Αθήνας, όπως οι “Βάτραχοι”και κατόπιν το “Cabaret Voltaire” με τους Γιάννη Δεσποτάκη και Γιάννη Μαυριτσάκη με το γκρουπ Μ’ένα βιολί και μια κιθάρα. Οι εμφανίσεις και οι συνεργασίες συνεχίζονται (Σάκης Τσιλίκης, Γιάννης Νικολάου, Γιάννης Μαθές) πάντα παράλληλα με τη θεατρική της διαδρομή. Δυο χρόνια πριν, γίνεται η συνάντηση με τον Παναγιώτη Μάργαρη με τον οποίο συνεργάστηκαν για τις ζωντανές εμφανίσεις τους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, καθώς και στις καλοκαιρινές συναυλίες τους σε όλη την Ελλάδα. Αυτός ο κύκλος κλείνει με την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού της δίσκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Μάργαρη, “Ταξίδια Ψυχής” που κυκλοφόρησε το Φλεβάρη από την Polymusic.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist