Ελεωνόρα Ζουγανέλη – “Πάρ’ το αλλιώς” | Νέο ψηφιακό άλμπουμ

06/04/2021

“Αυτό που αγαπώ στα τραγούδια είναι ότι μου ξυπνούν μνήμες και έχουν και αυτήν την ιδιότητα που τα συνδέουμε με προσωπικές μας στιγμές και να μας ακολουθούν για πάντα. Αποτελούσαν ένα χέρι βοήθειας στα δύσκολα, σαν κάποιος να μου φώναζε πάρ’ το αλλιώς, μα και συγκλονιστική παρέα σε ώρες μοναξιάς.”

Τα τραγούδια πάντα αυτό έκαναν και πάντα αυτό θα κάνουν. Θα κουμπώνουν ακριβώς σε κάποιες στιγμές της ζωής μας. Και για κάθε στιγμή, υπάρχει και ένα τραγούδι. Μπορεί να μην το αντιληφθείς αμέσως, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα κουμπώσει ακριβώς.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιλέγει για τον νέο της δίσκο τέτοια τραγούδια. Και μέσα σε έναν πραγματικά δύσκολο χρόνο για όλους μας, δούλεψε με τους συνεργάτες της περισσότερο από την ανάγκη να το πάρουν πραγματικά αλλιώς. Κάποια από αυτά τα τραγούδια τα έχουμε ακούσει στις ζωντανές της εμφανίσεις μέσα στα χρόνια, κάποια άλλα όχι. Κάποια τα έχουμε ακούσει περισσότερο και κάποια λιγότερο. Κάποια έχουν μεταμορφωθεί εντελώς και κάποια όχι. Όλα όμως έχουν ένα κοινό σημείο:

Στο νέο μου δίσκο, διάλεξα τραγούδια που με έχουν αγγίξει, με έχουν κάνει να χορέψω, και με έχουν συγκινήσει βαθιά. Τραγούδια που τα άκουγα στην πρώιμη εφηβεία μου και κάποια λίγο πιο μετά. Εκεί που όλα φάνταζαν τεράστια. Εκεί που οι πρώτοι έρωτες άρχισαν να αλλάζουν τον ρυθμό της καρδιάς, εκεί που οι πρώτες αλλαγές μου προκάλεσαν τις πρώτες μου ανασφάλειες. Εκεί που με πλήγωσε για πρώτη φορά η φίλη μου. Εκεί που δεν είπα ψέματα στην «κολλητή μου». Μια εποχή που όλα αρχίζουν να ξυπνάνε και να ζωντανεύουν.”

Και έτσι τα τραγούδια ταξίδευαν μέσα στα χρόνια και έτσι θα συνεχίζουν πάντα να ταξιδεύουν. Με την ματιά ενός ανθρώπου που τα αγάπησε και θέλησε να τα πει με τον τρόπο του. Σε αυτόν τον δίσκο έχουμε τον τρόπο με τον οποίο η Ελεωνόρα αγάπησε, διασκεύασε και τραγούδησε αυτά τα τραγούδια. Πάρ’ τε τα λοιπόν αλλιώς και ακούστε τραγούδια του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, του Παύλου Παυλίδη και του Νίκου Πορτοκάλογλου, τραγούδια του Στέφανου Κορκολή, των Μπλέ και του Σταμάτη Κραουνάκη, τραγούδια που είπαν πρώτοι η Κωνσταντίνα, ο Βασίλης Καρράς και ο Φάνης Μεζίνης.

Ακούστε όλα τα ταργούδια του album sto YouTube:

“Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα με αυτές τις διασκευές, ούτε θέλω να κάνω καμιά βαρυσήμαντη δήλωση ή κατάθεση ψυχής. Πιστεύω απλά ότι είναι πολύ δημιουργικό να βρίσκεσαι με την μπάντα σου σε ένα στούντιο και να αρχίζεις να παίζεις με τα τραγούδια και τους ήχους. Να δοκιμάζεις και να αναιρείς. Αυτό κάναμε κι εμείς «το πήραμε αλλιώς» μέσα σε μια εποχή που μας στέρησε την επικοινωνία, τους δεσμούς και τα όνειρα, βρεθήκαμε, προσθέσαμε και νέους φίλους στην παρέα μας παίξαμε και δημιουργήσαμε.”

Σε αυτήν την εποχή της μη επικοινωνίας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η παρέα των μουσικών της που δημιούργησαν αυτόν τον δίσκο, δέχτηκαν και επισκέψεις. Η Κωνσταντίνα μετά από καιρό μπαίνει στο στούντιο και τραγουδάει μαζί με την Ελεωνόρα το “Έχω μια καρδιά”, η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε ως παραγωγός, ενορχηστρώτρια και ερμηνεύτρια, με την Ελεωνόρα το τραγούδι που έγραψαν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ως “Χρώματα” με νέο τίτλο “Νεράιδα μεθυσμένη” και τέλος οι Fones βάζουν τις φωνές τους στην “Σαντορίνη” του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και το θαύμα γίνεται.

“Καλή ακρόαση. Εύχομαι να βρείτε το τραγούδι που θα ακολουθεί τις δικές σας προσωπικές στιγμές”.

Βρείτε το album σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες εδώ.

Το album περιλαμβάνει τα εξής:
1) Σταθερό | Μουσική – Στίχοι: Samuele Cerri,  Ελληνικοί στίχοι: Νίκος Μωραΐτη
2) Σαν τριαντάφυλλο | Μουσική: J. M. Cano, Στίχοι: Τασούλα Θωμαΐδου
3) Το θαύμα έγινε (Σαντορίνη) | Μουσική-Στίχοι: Πάνος Κατσιμίχας & Χάρης Κατσιμίχας
4) Αν μια φορά ρωτούσες | Μουσική-Στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου
5) Παράξενη Βροχή (Σώμα Υποταγής) | Μουσική: Αλέκος Χαραλαμπίδης, Στίχοι: Φίλιππος Γράψας
6) Γιατί γιατί γιατί | Μουσική: Στέφανος Κορκολής, Στίχοι: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου
7) Κηπουρός | Μουσική-Στίχοι: Παύλος Παυλίδης
8) Δώδεκα παρά: Μουσική | Γιώργος Θεοφάνους, Στίχοι: Πάνος Φαλάρας
9) Έχω μια καρδιά (
Ελεωνόρα Ζουγανέλη & Κωνσταντίνα) | Μουσική: Sfogli, Raffone, Carlo Faiello, Στίχοι: Τασούλα Θωμαΐδου
10) Έπεσε έρωτας | Μουσική-Στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης
11) Να φυλάγεσαι (Ελεωνόρα Ζουγανέλη & Γιάννης Ζουγανέλης) | Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης, Στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης
12) Σ’αγαπώ | Μουσική: Γιώργος Παπαποστόλου, Στίχοι: Γιώργος Παρόδης
13) Νεράϊδα μεθυσμένη (χρώματα) – (Ελεωνόρα Ζουγανέλη & Μαρίνα Σάττι) | Μουσική: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου

Ευχαριστούμε την Walnut Entertainment Greece για την ευγενική παραχώρηση της Μαρίνας Σάττι.
Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

Βρείτε την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στα social media:
Facebook | Instagram | Twitter

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist