“Εμπνεύσου” – Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί

10/09/2021

“Εμπνεύσου”
Ένα πρωτότυπο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Ερμούπολη
για το πώς να γίνεις δάσκαλος/δασκάλα θεάτρου

Από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου πολλοί νέοι/ες Συριανοί/ές, Έλληνες και Ελληνίδες από άλλες περιοχές της χώρας και Ιρλανδοί/ές έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, να κάνουν μια σειρά από εργαστήρια θεάτρου και χορού, αλλά και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων και την επαφή με καλές πρακτικές για την ενδυνάμωση μιας μικτής ομάδας και τη διδασκαλία τεχνικών κίνησης και λόγου.

Αυτή η εβδομαδιαία δράση στόχο έχει να προάγει, μέσω εργαστηρίων και κοινών δράσεων, την εμπειρία της εμψύχωσης και των τεχνικών της δημιουργικής απασχόλησης, ώστε οι συμμετέχοντες/ουσες να μπορούν στο μέλλον να γίνουν οι ίδιοι/ες εμψυχωτές και εμψυχώτριες κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, μέσα από τα εργαστήρια που διεξάγουν οι: Peter Hussey, Ιωάννα Αντώναρου, Eliot Nolan, Doug Morrison και Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

 

Η δράση αυτή, αποτέλεσμα της συνεργασίας της ιρλανδικής ομάδας θεάτρου Crooked House, του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση και του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί με έδρα τη Σύρο, θα ολοκληρωθεί σε ανοιχτούς χώρους του Στούντιο Ακροποδητί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο. 

Το πρόγραμμα Inspire υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus + Key Action 1, Mobility of Youth Workers Training Project. Αποτελεί μια συνεργασία του Crooked House Theatre Company από την Ιρλανδία και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, με τη συμμετοχή και του Κέντρου Χορού και Παρασταικών Τεχνών Ακροποδητί.

Πληροφορίες:
Ανοιχτή παρουσίαση για το κοινό: Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί

Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Απαραίτητη χρήση μάσκας για την παρακολούθηση της παρουσίασης

Βρείτε το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί στα social media:
Website | Facebook | Instagram


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist