Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους από τον Πολυχώρο Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου

22/09/2016

Για ακόμα μία χρονιά ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου, ανοίγει τις πύλες του σε μικρούς και μεγάλους και τους υποδέχεται με ένα πλήθος διαφορετικών δημιουργικών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων! Στο φετινό πρόγραμμα δε θα μπορούσαμε να μη σταθούμε στην προσθήκη ενός νέου κύκλου 8 μαθημάτων Feldenkrais, μίας μεθόδου που εστιάζει στη σχέση και στην αλληλεπίδραση του νευρικού και του μυο-σκελετικού μας συστήματος, στοχεύει στην ισορροπημένη μεταξύ τους συνεργασία. Οι εγγραφές για το συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων είναι μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και το συνολικό κόστος 60€, η έναρξη των μαθημάτων είναι στις 18 Οκτωβρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μάθημα γνωριμίας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 19.15.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων για φέτος διαμορφώνεται ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ζωγραφική για Αρχάριους
Όλοι μπορούμε να ζωγραφίσουμε, ακόμα και αν τώρα δεν το πιστεύουμε!
“Γιατί η ζωγραφική είναι ένα μέσο επικοινωνίας πρώτα με των εαυτό μας και έπειτα με τους άλλους. Ένα μέσο έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων.”
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να ανακαλύψουν τον κόσμο της τέχνης, μέσα από την εξάσκηση στο σχέδιο και την ζωγραφική. Από τις πρώτες μας συναντήσεις θα μάθουμε τις τεχνικές, μέσα από διαφορετικά υλικά και θα απελευθερωθούμε από το μύθο του «ταλέντου» που μπλοκάρει την δημιουργικότητα μας.
Ελάτε να δοκιμάσουμε!
Κάθε Πέμπτη 19:00 – 21:00

Κεραμεική
Αξιοποίησε τις εκφραστικές σου δυνατότητες χρησιμοποιώντας τον πηλό.
Δημιούργησε τα δικά σου αντικείμενα χρήσης – διακόσμησης – γλυπτά.
Χώμα – Νερό – Φωτιά – Χρώμα – Γυαλί , πανάρχαιες μέθοδοι και τεχνικές έκφρασης και δημιουργίας
Κάθε Τρίτη, 19:00 – 21:00

Εργαστήριο Μεικτών Τεχνικών
Ζωγραφική, Κεραμική, Ντεκουπάζ, Χαρτοπολτός, Κατασκευές, Κόσμημα…
Η τέχνη μπορεί να μας προσφέρει έναν καθαρό καθρέφτη του εσωτερικού μας κόσμου γιατί όταν κάνουμε κάτι δημιουργικό συνδεόμαστε με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου όπου υπάρχει διαίσθηση και ενόραση. Έτσι παίρνουμε πληροφορίες για τις αληθινές επιθυμίες, τα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητες μας. Μέσα από διαφορετικές θεματικές κάθε φορά, θα ανακαλύπτουμε με τη χρήση των υλικών πώς να ενδυναμώνουμε τον ψυχικό μας κόσμο και να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας. Το μελισσοκέρι, τα υφάσματα, οι φωτογραφίες, το ξύλο, το γυαλί, τα βότσαλα, ο πηλός θα γίνουν τα μέσα για να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Κάθε Τετάρτη, 19:00 -21:00.

Θεραπευτική Vinyasa Yoga
Ο Όρος Βινιάσα στην Αρχαία Ινδική γλώσσα αναφέρεται στις συγχρονισμένες με την αναπνοή κινήσεις που συνδέουν μεταξύ τους τις διάφορες στάσεις ( asanes) της γιόγκα. Διατηρώντας αυτή τη ροή καθ όλη την διάρκεια της άσκησης, το σύστημα Βινιάσα παράγει μια έντονη θερμότητα –την ΑΓΚΝΙ-στα εσωτερικά όργανα, τα οποία την διοχετεύουν κατόπιν στο υπόλοιπο σώμα. Τα οφέλη αυτής της θερμότητας είναι να καθαρίζει σε βάθος το σώμα, ενθαρρύνοντάς το να αποβάλλει τις τοξίνες και να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.. Παράλληλα βοηθά στην ενδυνάμωση και ευλυγισία του μυϊκού συστήματος στοχεύοντας στην δημιουργία ενός δυνατού ανάλαφρου και γεμάτο ενέργεια σώματος αλλά και ενός μυαλού σε πλήρη διαύγεια και συγκέντρωση.
Απευθύνεται σε όλα τα σωματότυπα και ηλικίες.
Κάθε Τρίτη & Πέμπτη
Πρωινό τμήμα: 11:00 – 12:30
Απογευματινό τμήμα: 16:30 – 18:00

Hatha Yoga
Επιλέγω γιόγκα γιατί…… “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”
Η Yoga είναι μία άσκηση για όλους, χωρίς περιορισμούς ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Ένας τρόπος σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής αποφόρτισης. Δεν σε αναγκάζει, απλά σου ζητά να είσαι ΠΑΡΩΝ και να αναπνέεις συνειδητά. Στο μονοπάτι αυτό, θα βρεθεί αρχικά κάποιος που αναζητά την αλλαγή στο σώμα του, τελικά όμως ανακαλύπτει ότι πρόκειται για κάτι πολύ ουσιαστικότερο. Το σώμα δυναμώνει, αναζωογονείται και επιπλέον ανακτά τη χαμένη του ευλυγισία, ισορροπία και δύναμη. Ταυτόχρονα, προσφέρει βαθιά χαλάρωση, ο νους ηρεμεί, οι καθημερινές εντάσεις απελευθερώνονται και έχει αγχολυτική δράση.
Κάθε Τετάρτη 20:00 – 21:30 & Σάββατο 17:00 – 18:30

Feldenkrais
Η μέθοδος Feldenkrais εστιάζει στη σχέση και στην αλληλεπίδραση του νευρικού και του μυο-σκελετικού μας συστήματος, στοχεύει στην ισορροπημένη μεταξύ τους συνεργασία, και βοηθά το άτομο να βελτιώσει πολλές πλευρές της καθημερινότητάς του, από το απλό περπάτημα, ή το κάθισμα, έως την απόδοσή του σε πιο απαιτητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιεί ήπιες κινήσεις με στόχο την αύξηση του εύρους και της ευκολίας στην κίνηση και τη γενικότερη βελτίωση της λειτουργικότητας του ανθρώπινου σώματος. Ωφελεί όσους πάσχουν από νευρομυοσκελετικούς και χρόνιους πόνους ή έχουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες.

Aπευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και συγκεκριμένα σε άτομα που ταλαιπωρούνται από χρόνιους νευρομυοσκελετικούς πόνους ή έχουν κινητικές δυσκολίες, σε εγκύους, αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους τονώνοντας το σώμα και την ψυχολογία τους.

Μουσικοί, ηθοποιοί, αθλητές και χορευτές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας βοηθούνται να διατηρήσουν ή να επανακτήσουν την ικανότητά τους να κινούνται χωρίς κόπο και δυσκολία ή πόνο.

Κάθε Τρίτη 19:00 – 20:15 (1ος κύκλος, 8 μαθήματα)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εικαστικά Εργαστήρια (4 – 14 ετών)
Ξεκινώντας από τα τρία βασικά χρώματα θα μάθουμε πώς γεννιέται ολόκληρη η χρωματική παλέτα με ρευστά υλικά, όπως ακουαρέλες, ακρυλικά, τέμπερες. Στη συνέχεια, μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης, θα αναζητήσουμε με το κάθε παιδί τον ιδιαίτερο εσωτερικό του κόσμο δίνοντας υλική υπόσταση στις φανταστικές του διαδρομές. Με συμπαγή υλικά όπως πηλό, πλαστελίνες, υφάσματα, γύψο, χαρτοπολτό καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά θα δημιουργήσουμε εικόνες, μακέτες και κατασκευές.
Κάθε Τετάρτη 16:30 – 18:00 (6-12 ετών)
Κάθε Παρασκευή 16:00 – 17:00 (4-5,5 ετών)
Κάθε Παρασκευή 17:30 – 19:00 (7-14 ετών)

Ρυθμική & Ενόργανη Γυμναστική (6 – 8 ετών)
Η ρυθμική ενόργανη γυμναστική βασίζεται στο κλασσικό μπαλέτο και στον σύγχρονο χορό, με χαρακτηριστικό της την ποικιλόμορφη χρήση οργάνων τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κίνησης του σώματος.
Στην διδασκαλία της περιλαμβάνονται:
– ασκήσεις χωρίς όργανα (ελεύθερου σώματος)
– ασκήσεις με όργανα: στεφάνι, μπάλα, κορδέλα, σκοινάκι, κορίνες
Όπως κάθε είδος χορού ,έτσι και η ρυθμική γυμναστική είναι ένας τρόπος έκφρασης κατάλληλος για την παιδική ηλικία που παράλληλα συμβάλει στην ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων (δύναμη ,ευλυγισία, ισορροπία) και στην καλλιέργεια του ρυθμού στην κίνηση.
Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 4:30 -5:30 , από 6 έως 8 ετών.

Μουσικοκινητική Αγωγή (3,5 – 5,5 ετών)
Η καλλιέργεια των κινητικών δεξιοτήτων από την προσχολική ηλικία, συμβάλλει θετικά στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του ατόμου. Στο πρόγραμμα κινητικής αγωγής, τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν γυμναστικές , ρυθμικές, κινητικές και ψυχοσωματικές δεξιότητες.
Κάθε Τρίτη 16:00 -17:30 , από 3,5 – 5,5 ετών

4ωρα Δημιουργικά Εργαστήρια ( Θέατρο – Εικαστικά)
“Το Τρένο του Σαββάτου” (4 – 10 ετών)
Πρόκειται για ένα τετράωρο τμήμα μεικτών ηλικιών, το οποίο έχει βιωματικό χαρακτήρα μέσα από το παιχνίδι, την μουσική, την τέχνη και το θέατρο. Είναι ένα πειραματικό τμήμα, διαπαιδαγώγησης και εκμάθησης νηπίων και ανηλίκων, τα οποία μπορούν να συνυπάρχουν μεταξύ τους, σε ομάδα. Το τμήμα χωρίζεται σε δύο ομάδες (εικαστικό – θεατρικό), ανάμεσα στα οποία μεσολαβεί ολιγόλεπτο διάλειμμα, για ξεκούραση…
Στο πρώτο μέρος θα ασχοληθούμε με ζωγραφική και κατασκευές, που θα αφορούν τα κοστούμια, τα σκηνικά και τα διάφορα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης σε συνεργασία με την θεματική ενότητα της δεύτερης ομάδας θεάτρου, που θα ασχοληθεί με θεατρικό παιχνίδι και την υποκριτική. Τους καρπούς των εργασιών μας θα παρουσιάσουμε στους γονείς και τους φίλους μας κατά το τέλος της σεζόν.
Κάθε Σάββατο 10:00 – 14:00 , από 4 έως 12 ετών

Δημιουργική Yoga για Παιδιά (5 – 12 ετών)
Η yoga για παιδιά συνδυάζει τις βασικές αρχές της yoga με το δημιουργικό παιχνίδι και το γέλιο. Τα παιδιά μαθαίνουν τις στάσεις της yoga ,αναπτύσσοντας κυρίως την ελεύθερη έκφραση τους. Με αυτό τον τρόπο οι μικροί ¨yogi¨μαθητές, αυξάνουν τον αυθορμητισμό και την αυτοπεποίθηση τους ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν και διευρύνουν τις δυναμικές του σώματος και του νου τους .
Κάθε Σάββατο 17:00 -18:30 , από 5 έως 12 ετών

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το site του Πολυχώρου εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist