Πάρε μέρος στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών

01/09/2017

1η Σεπτέμβρη και πολλοί από εμάς επιστρέψαμε από τις διακοπές ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, μετά από ένα αναζωογονητικό καλοκαίρι κοντά στις πανέμορφες ελληνικές ακτές. Είδαμε όμως και σκουπίδια – αποτσίγαρα, καλαμάκια, πλαστικά μπουκάλια – σε παραλία και βυθό γιατί υπάρχουν και αυτοί που εξακολουθούν να μην κάνουν τον κόπο να τα πετάξουν στον κάδο. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες αν συνεχίσουμε με αυτόν το ρυθμό, την επόμενη δεκαετία σε κάθε 3 κιλά ψαριών στις θάλασσες θα αναλογεί 1 κιλό πλαστικών!

Ας ανανεώσουμε λοιπόν τη δέσμευση μας για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών! Είναι μια ευκαιρία να μετρήσουμε τι “αφήσαμε” πίσω μας στις ακτές και να στείλουμε το μήνυμα ότι εμείς νοιαζόμαστε για τη θάλασσα και το μέλλον μας!

Η HELMEPA συντονίζει στην Ελλάδα την πρωτοβουλία αυτή και ορίζει το διάστημα 16 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου 2017 ως “Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον” και σας καλεί να διοργανώσετε μαζί με φίλους, συναδέλφους ή την οικογένεια, καθαρισμό κοντινής σας παραλίας και καταγραφή των απορριμμάτων σε αυτή.

Η δράση γίνεται σε 4 βήματα:

1. Επιλέγουμε την ακτή

2. Συμπληρώνουμε τη δήλωση συμμετοχής μαζί με τις γεωγραφικές συντεταγμένες της ακτής για να απεικονιστεί η ακτή και ο καθαρισμός στον Παγκόσμιο Διαδραστικό Χάρτη.

3. Προμηθευόμαστε γάντια και σακούλες.

4. Εκτελούμε τον καθαρισμό και στέλνουμε ηλεκτρονικά, με fax ή ταχυδρομικά το συμπληρωμένο Δελτίο Καταγραφής, αν θέλουμε μαζί και με φωτογραφίες: email [email protected], fax 210-9353847, ταχ. διεύθυνση HELMEPA, Περγάμου 5, Νέα Σμύρνη 171 21.

Η HELMEPA σας διαθέτει:

– Λεπτομερείς οδηγίες για τη διοργάνωση του καθαρισμού.

– Ηλεκτρονική αφίσα της Εκστρατείας που προβάλλει τον εθελοντικό καθαρισμό και τον δημοσιοποιεί ευρύτερα.

– Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων.

– Δυνατότητα εγγραφής στην αναγνωρισμένη Κοινότητα Χρηστών (Community) της HELMEPA για την on-line καταγραφή απορριμμάτων σε κινητό τηλέφωνο ή tablet μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Marine Litter Watch του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΕΑ). Η εφαρμογή αυτή κατεβαίνει σε συσκευές Αndroid και i-Phone/i-Pad.

– Αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Μπλε Κάδοι), που υποστηρίζει την Εκστρατεία σε όλη τη χώρα.

– Αναμνηστικό Δίπλωμα συμμετοχής στο συντονιστή της δράσης και τους εθελοντές κάτω των 18 ετών.

– Προβολή του κάθε καθαρισμού στη σελίδα Facebook της HELMEPA με σκοπό την παρακίνηση περισσοτέρων.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, 210-9343088 ή [email protected].

Καλή επιτυχία στη φετινή προσπάθεια!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist