Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας – Δράσεις στη Σύρο

16/03/2018

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», διοργανώνουν, τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, δράσεις σχεδιασμένες από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους του Ι.Ο.ΑΣ, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Αξιοποιώντας, επίσης, ειδικό εξοπλισμό του Ινστιτούτου, οι δημότες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στον δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, κυρίως για τις ηλικίες 15 – 29 ετών, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα τροχαία συμβάντα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στην Ελλάδα. Οι σημερινοί μαθητές αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς, συνεπώς η εκπαίδευση και η συμβολή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της στάσης ζωής τους μελλοντικά είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν:

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

  • 08:30 – 14:00: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Καν’ το σωστά» με θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου.
  • 17:30 – 20:30: Επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση πολιτών με χρήση εξοπλισμού βιωματικής εκπαίδευσης (προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτής πρόσκρουσης, ζυγαριά συσχέτισης βάρους – ταχύτητας, γυαλιά προσομοίωσης μέθης) στην Πλατεία Μιαούλη.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

  • 08:30 – 14:00: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Καν’ το σωστά» με θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση για τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Σύρου.

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist