Evripidis and his Tragedies – “Οι φίλες τις μαμάς μου” | Νέο Τραγούδι

27/05/2019

Η Mo.Mi.Records σας παρουσιάζει το νέο και δεύτερο βίντεο του Evripidis and His Tragedies με τίτλο “Οι φίλες της μαμάς μου” από το πρόσφατο άλμπουμ του “Μια Τρίτη στην Καντίνα”.

Ένα βίντεο φόρος τιμής στη φιλία και στις γυναίκες που μας μεγαλώνουν, με εικόνες αλμοδοβαρικής χροιάς, απόηχους από ελληνικές κωμικές τηλεοπτικές σειρές, και μουσική indie pop. Το τραγούδι εμπεριέχεται στον νέο δίσκο, πρώτο ελληνόφωνο για τον δημιουργό, με τον τίτλο “Μια Τρίτη στην Καντίνα” που κυκλοφορεί από την Mo.Mi Records.

Σύμφωνα με τον Ευριπίδη:

“Το τραγούδι “Οι φίλες της μαμάς μου” είναι ένας φόρος τιμής στις γυναίκες που αποτελούν πηγή χαράς, υποστήριξης, ακόμα και έμπνευσης, τόσο για τη μητέρα μου όσο και για εμένα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Όντας ένα γκέι, ντροπαλό, δημιουργικό και ανασφαλές παιδί, αν και ακόμα ήταν πολύ νωρίς για το εκφράσω με λόγια, η παρουσία τους στο άμεσο περιβάλλον μου υπήρξε καταλυτική, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο όπου μπορούσα να εκφράσω την ευαισθησία μου και τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες ελεύθερα, χωρίς την πίεση ενός παραδοσιακού αντρικού περίγυρου όπου θα ήμουν σίγουρα σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Μεγαλώνοντας ανάμεσα τους μου έμαθε πολλά πράγματα, όπως το ότι το να δείχνω τα συναισθήματα μου αντί να τα καταπιέζω είναι μόνο προς όφελος μου. Η σχέση τους με τη μαμά μου, μου απέδειξε και ακόμα μου αποδεικνύει την αξία και της αναγκαιότητα της φιλίας (παρόλα τα σκαμπανεβάσματα και τις εκάστοτε προσωπικές διαφορές που με καλή θέληση πάντοτε μπορούν να παρακαμφθούν). Η αντίσταση τους στις δυσκολίες της ζωής μου έμαθε ότι τα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα αλλά ότι παλεύουμε με νύχια και με δόντια και όσο γίνεται με αισιοδοξία. Το χιούμορ τους και η διάθεση τους για πλάκα και καλοπέραση είναι κάτι πουεπίσης μου πέρασαν. Το λέω και στο τραγούδι πως όταν βλέπω τη μαμά μου μαζί τους είναι σαν να τη βλέπω κοριτσάκι, όλο ευθυμία και διάθεση για ζωή.”

Το βίντεο γύρισε ο Κωνσταντίνος Μενελάου, με πρωταγωνίστριες τη μητέρα του Ευριπίδη και τις φίλες της. Σύμφωνα με τα λόγια του:

“To τραγούδι είναι τόσο γλυκό. Ταυτίστηκα με τον Ευριπίδη όπως και πολλές άλλες φορές κατά την διάρκεια της 20χρονης φιλίας μας. Έχω και εγώ την ίδια σχέση με τις φίλες της μαμάς μου. Στο μυαλό μου τις έχω σαν όμορφες αλμοδοβαρικές φιγούρες. Η ιδέα να πάρουν μέρος σε μια φωτογράφιση μόδας ήταν κάτι φυσιολογικό και λειτούργησε άψογα γιατί οι φίλες της μαμάς του Ευριπίδη είναι μοναδικές και το αποτέλεσμα έχει μια γεύση από κάτι οικείο, σαν μια γλυκεία ανάμνηση.”

 

Ο δίσκος “Μια Τρίτη στην Καντίνα” είναι η τέταρτη δισκογραφική δουλειά μεγάλου μήκους του Ευριπίδη Σαμπάτη κάτω από το όνομα Evripidis and His Tragedies αλλά η πρώτη εξ’ ολοκλήρου ελληνόφωνη.

Πρόκειται ένα θεματικό δίσκο που αναζητά να αποτυπώσει (αλλά και να κατανοήσει) την απώλεια, την επιστροφή στις ρίζες, την αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας και τη θεραπευτική δύναμη που κρύβεται τόσο στις ανθρώπινες σχέσεις όσο και στο χιούμορ.

Μπορείτε να δείτε το video clip εδώ:


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist