Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022 στη Σύρο

14/06/2022

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022 στη Σύρο

με την οργανίστα Tea Kulaš
Τρίτη 21 Ιουνίου, 8 μ.μ., στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Γεωργίου Άνω Σύρου

Tea Kulaš

Πρεμιέρα για τις καλοκαιρινές του συναυλίες με τη συμμετοχή κοινού – ξανά μετά από δύο χρόνια – κάνει την πρώτη, επίσημα, ημέρα του καλοκαιριού το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ».

Τρίτη 21 Ιουνίου, 8 μ.μ., στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Γεωργίου Άνω Σύρου, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022 στη Σύρο με την οργανίστα Tea Kulaš.

https://www.youtube.com/watch?v=PyVY4owQtPY

Η συναυλία της νεαρής οργανίστα και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου της πόλης Ζάνταρ (Κροατία), Tea Kulaš, υλοποιείται συμβολικά την Τρίτη 21 Ιουνίου, με σκοπό να τιμήσει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, αλλά και το 2022 που είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Την εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί και με live streaming από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ ΑΝΩ, παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και Σύμβουλος του καλλιτεχνικού προγράμματός του, Νίκος Κανελλόπουλος.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 8 μ.μ., στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Γεωργίου Άνω Σύρου, το κοινό του Διεθνούς Φεστιβάλ ΑΝΩ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάλεξη της Tea Kulaš με θέμα το εκκλησιαστικό όργανο.

Η σύμπραξη του Φεστιβάλ ΑΝΩ και του Zadar Organ Festival που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου SONIC, με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού σχετικά με το  εκκλησιαστικό όργανο και την καλλιτεχνική του αξία, αλλά και την ανάδειξη της δημιουργικής εξέλιξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου εντάσσονται και τα εργαστήρια εκκλησιαστικού οργάνου που θα πραγματοποιηθούν στις 19 & 20 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Οργανίστα Tea Kulaš.

Οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη της Καθολικής Επισκοπής Σύρου.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist