Eye’s Walk Digital festival 2018

10/07/2018

“H Ευρώπη δημιουργεί μέσα από τις αντιθέσεις της”

Video Installation Art, Virtual Reality, Media Installation, performances και η μουσική σε μια συναρπαστική ανταλλαγή με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, για την Ευρώπη.

Το νησί γίνεται ένας μεγάλος ανακλαστικός φακός  για να προβάλει επάνω του, επάνω στα κτήρια και την αρχιτεκτονική του τα πολλά πρόσωπα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού σε μια μεγάλη γιορτή!

5 performances που δεν πρέπει να χάσετε:

1. Virtual Reality Installation «Ροές» από την ομάδα VIRA. Πως είναι να είσαι μέρος μιας πορείας, ενός πλήθους; Μπορείς να επέμβεις σε αυτή ή να την αφήσεις να σε οδηγήσει…

Το “Ροές” είναι ένα έργο εικονικής πραγματικότητας που παραλληλίζει την πορεία που διαγράφουν οι επισκέπτες του Eye’s Walk Festival, με τα ρεύματα μεταναστών που χαράζουν διαδρομές στον παγκόσμιο χάρτη.

Πόσο αντιλαμβανόμαστε πραγματικά την περιπέτεια της πορείας αυτών των ανθρώπων; Ο θεατής (ως χρήστης της συγκεκριμένης εφαρμογής) βρίσκεται αντιμέτωπος με μια προσομοίωση πλήθους που κινείται στο ψηφιακό αποτύπωμα της ίδιας της χωροθέτησης του φεστιβάλ  αναλαμβάνοντας δύο διακριτούς ρόλους – αυτόν του εξωγενή παράγοντα και τον ρόλο του ίδιου του περιπλανητή.

Άνω Σύρος/29 Ιουλίου από τις 21.00-24.00

2. Το video Installation “Sirens” του Emmanuel Tussore το 2016 το επιμελήθηκε το Palais de Tokyo στο Pont Neuf στο Παρίσι. Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά σε επιμέλεια της curator Φιλίας Μηλιδάκη για το Eye’s Walk Digital festival.

Αναφέρεται στη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για να αντιμετωπίσει το απρόβλεπτο της ζωής. Μιλάει για τη σιωπηλή εξαφάνιση αυτών των ανθρώπων που διέσχισαν τις θάλασσες  σε αναζήτηση νέων οριζόντων.

Πρωταγωνιστές οι κάτοικοι από ένα ψαροχώρι στη Σενεγάλη από όπου μεγάλη ροή προσφύγων έχει μετακινηθεί…

Άνω Σύρος/29 Ιουλίου από τις 21.00-24.00

3. Ποιος είναι ο Christophe Beyler και τι θα ταϊσει το κοινό του στην performance : «Lena-Loukoumi-Love”;

Ένας ξεχωριστός performer που πατά σταθερά επάνω σε ψηλά τακούνια και αναπνέει μέσα από στενούς κορσέδες για να δώσει τροφή στο κοινό του.

Θέτει ερωτήματα γύρω από το φύλο , τη σεξουαλικότητα, τη διαφορετικότητα. Καταλήγει στον Άνθρωπο με την τροφή να είναι το μέγιστο «δούναι και λαβείν» . Όλα τα παραπάνω φωτίζουν αυτή την performance με τα στοιχεία της μοναδικής εμπειρίας!

Άνω Σύρος /28 Ιουλίου από τις 20:30 -22:30

4. Τα δύο μεγάλα εγκαίνια των «Πρεσβειών» του Φεστιβάλ στον Επιβατικό Σταθμό Ερμούπολης, την Παρασκευή 27 Ιουλίου  στις 8.30 μ.μ και αμέσως μετά στην Άνω Σύρο  στις 10.30 μ.μ .

Μια πορεία με τσαμπούνες και  Κυκλαδίτες οργανοπαίκτες ξεκινά από τα Τελωνεία έως τον Επιβατικό Σταθμό Ερμούπολης και  από την Καμάρα μέχρι την Πιάτσα. Το Eye’s Walk Digital festival πιστεύει ότι η τσαμπούνα είναι η ψυχή του νησιού και με αυτή καλεί  τους κατοίκους σε ένα μανιφέστο ελευθερίας και χαράς.

5. Εκεί στον Επιβατικό Σταθμό Ερμούπολης και στην Άνω Σύρο, το Media Installation:”The Aegean Datahaven” της Κυριακής Γονή  μας καλεί να αμφισβητήσoυμε τις καθιερωμένες μορφές κυριαρχίας, ταυτότητας, γεωγραφίας και εξουσίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Το Aegean Datahaven είναι μια φανταστική αφήγηση στο 2092 για μία ανοιχτή πλατφόρμα κέντρων δεδομένων στα νησιά του Αιγαίου. Το έργο δημιουργεί νέες τοπολογίες και δίκτυα. Οι αρχαίοι μύθοι και τα δίκτυα αναβιώνουν ενάντια στην ιδιωτική ιδιοκτησία των κοινών και την εταιρική εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων.

Επιβατικός Σταθμός Ερμούπολης και  Άνω Σύρος/27,28,29 Ιουλίου  από το πρωϊ μέχρι τις 11.00 μ.μ.

Eye’s Walk festival:Ένα φεστιβάλ που σπάει τα όρια και γίνεται βίωμα!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist