Eye’s Walk Digital festival 2018 στην Άνω Σύρο & στο Κάστρο Μυτιλήνης

14/06/2018

Το Eye’s Walk Digital festival 2018 γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Χρονιά Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Δημιουργούμε μια διευρυμένη πολιτιστική εμπειρία αναδεικνύοντας την Ευρώπη μέσα από τις μίξεις και τις αντιφάσεις της σε δυο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, σε δύο μαγικά μέρη: Άνω Σύρος :27,28,29 Ιουλίου , Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης: Πανσέληνος 26 Αυγούστου.

Virtual Realiy Installation, Workshops, Video Installation Art & performances συνδέουν 24 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο με τις δύο κοινότητες και τους επισκέπτες τους στο δημόσιο χώρο.
Ρίχνουμε τους προβολείς και φωτίζουμε το πρόσωπο της Ευρώπης στο σήμερα με όλους τους έντονους κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς που τροφοδοτούν τον πολιτισμό μας.

Το νερό, ο κάτοικος, ο μετακινούμενος άνθρωπος, ο πρόσφυγας , ο μετανάστης μαζί γίνονται μια αφήγηση, μια χορογραφία ζωής και δημιουργίας.

“Europe Started Here” : Άνω Σύρος 

27 Ιουλίου, 8.30 μ.μ: H πορεία του Διονύσου έρχεται από τη θάλασσα και με τσαμπούνες και τραγούδια εγκαινιάζει τις «Πρεσβείες» του Φεστιβάλ στη Ερμούπολη και στην Άνω Σύρο…
28 Ιουλίου: Workshops για παιδιά, 8.30 μ.μ-11.00μ.μ: Performances σε διαφορετικά σημεία στο Δημόσιο χώρο της Άνω Σύρου. Καλλιτέχνες Johannes Gerard ,Ολλανδία, Christophe Beyler, Γαλλία, Μαριεύη Μαστοράκη, Ελλάδα.
29 Ιουλίου: 9.30-12.00 μ.μ . Η μεγάλη βραδιά του Video Installation Art ξεδιπλώνεται στον κεντρικό δρόμο του μεσαιωνικού οικισμού με Virtual Reality Installation από την ομάδα VIRA, 16 Video Installation Art από τους καλλιτέχνες Emmanuel Tussore, Γαλλία, Emiliano Zucchini & Paolo Tarsi ,Ιταλία, Bahar Borna Faraz, Ιράν, Θεοδώρα Πρασσά, Ελλάδα, Ελένη Τσαμαδιά, Ελλάδα, Moran Been-noon & Aliina Lindroos, Ισραήλ & Φιλανδία, Russell J.Chartier & Paul J. Botelho, ΗΠΑ, Χρύσα Μπεζιριαννίδου, Ελλάδα, Κυριακή Γονή,Ελλάδα, The Refugee Film Collection – επιλεγμένοι καλλιτέχνες: Cristobal Catalan, Amir Kabir Jabari, Φλωρεντία Οικονομίδου, Daniel Wechsler, Yovista Ahtajida, Aline Biasutto, Wilfried Agricola de Cologne.

Η σοπράνο Χριστίνα Ασημακοπούλου και μέλη της Ορχήστρας των Κυκλάδων ανοίγουν & απογειώνουν τη μεγάλη βραδιά της 29ης Ιουλίου!

“Συντροφιά με τα καλοκαιρινά φεγγάρια στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης / Europe in my region 2018” ,Πανσέληνος 26 Αυγούστου στις 21.00

Επιλέγουμε τον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης ως το ιδανικό μέρος όπου η διαπραγμάτευση του ατόμου με το σύγχρονο κόσμο, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του μπορεί να συμβεί με ασφάλεια. Τα έργα ανοίγουν προβληματισμούς για τη θέση του ατόμου στη σύγχρονη , παγκόσμια κοινότητα. Ο αρχαιολογικός χώρος, τόπος μνήμης, ενόρασης και σκέψης γίνεται χώρος ζωντανού ζυμώματος του παρόντος με το παρελθόν μέσω της πλέον σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγγελίνα Βοσκοπούλου/Ελλάδα , Francois Tussore/Γαλλία [το έργο του “Sirens”που θα επιμεληθούμε έχει παρουσιαστεί στο Pont Neuf στο Παρίσι σε επιμέλεια του Palais de Tokyo και αναφέρεται στη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για να αντιμετωπίσει το απρόβλεπτο της ζωής με πρωταγωνιστές κατοίκους από ένα ψαροχώρι στη Σενεγάλη από όπου μεγάλη ροή προσφύγων έχει μετακινηθεί] , Olga Guse/ Ρωσία, David Bickley/ Ιρλανδία, Φλωρεντία Οικονομίδου/ Ελλάδα, Emiliano Zucchini & Paolo Tarsi /Ιταλία, Sarawut Chutiwongpeti/ Ταϋλάνδη , Bahar Borna Faraz/ Ιράν.

Η τέχνη και ο κόσμος μας είναι ένα : Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο θα δημιουργήσει , ως αποτέλεσμα κοινής δουλειάς με τους καλλιτέχνες και τις διαφορετικές κοινότητες της Μυτιλήνης , μια χορογραφημένη πορεία των κατοίκων μέσα στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης ως μέρος της μεγάλης εορταστικής βραδιάς του Video Installation Art .

Περιμένουμε αυτή η ανταλλαγή της Ζωής με τη Ζωή να είναι συναρπαστική όπως συναρπαστικός είναι ο χώρος που τη φιλοξενεί.
Curator: Φιλία Μηλιδάκη
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Ερμίρα Γκόρο
Design: Ελισάβετ Παπαγεωργίου
Παραγωγή: multitools
Ευχαριστούμε την Ιρανή καλλιτέχνιδα Bahar Borna Faraz για την παραχώρηση της δημιουργίας της “100% Human” για την επικοινωνία του φεστιβάλ.

Eye’s Walk festival: Ένα φεστιβάλ που σπάει τα όρια και γίνεται βίωμα.

Δείτε το teaser εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist