Eye’s Walk Digital Festival 2020 | “HermAphrodite” Pre-Festival

09/09/2020

“HermAphrodite” Pre-Festival
Ένα αφιέρωμα στα φύλα και στον πλουραλισμό
Ερμούπολη, Σύρος

11-13 Σεπτεμβρίου 2020

Το Eye’s Walk Digital Festival 2020 επανέρχεται στη Σύρο για 7η χρονιά, στις 11, 12 & 13 Σεπτεμβρίου, με την Pre-Festival παραγωγή “HermAphrodite”. Μια συνάντηση με τα φύλα και τις ταυτότητες, που επηρεάζουν καθοριστικά και διαμορφώνουν τις εμπειρίες, την ισχύ και την προσωπική και κοινωνική ζωή όλων μας – Γυναίκες*, Άνδρες* σε όλο το φάσμα της θηλυκότητας και της αρρενωπότητας.

Στην εκπνοή αυτού του πολύ ιδιαίτερου καλοκαιριού, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης αλλά και με αισιοδοξία, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε καλλιτέχνες, επισκέπτες και κατοίκους της Σύρου στις ειδικά προσαρμοσμένες εκδηλώσεις του “HermAphrodite” Pre-Festival.
Γιατί η πανδημία δεν μπορεί να νικήσει την Τέχνη.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 11/9 έως Κυριακή 13/9:
Έξι καλλιτέχνες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, σχεδιάζουν και αφηγούνται τις σκέψεις τους σχετικά με τα φύλα, μέσα από αφίσες/ moodboards στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης.

Σάββατο 12/9:
18.30. Οργανωμένη βόλτα/ ξενάγηση από το συγγραφέα Θωμά Δρίκο στην ιστορία των φύλων και της σεξουαλικότητας της παλιάς Ερμούπολης. Ξεκινάμε από την Πλατεία Μιαούλη μέχρι τα παλιά Πορνεία.
(Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση θέσης: [email protected])

21.30. Performances από Queer και μη Queer καλλιτέχνες σε απρόβλεπτους χώρους της Ερμούπολης.
(Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση θέσης: [email protected])

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ερμίνα Αποστολάκη
Αγγελίνα Βοσκοπούλου
Θωμάς Διάφας
Κατερίνα Γώτη
Florin Buhuceanu
Andrew Duggan
Αθηνά Κανελλοπούλου

Η παραγωγή “HermAphrodite” συμμετέχει και υποστηρίζει το έργο “We Are Here and Everywhere in the Balkans”, μια αναζήτηση της ιστορία και της κουλτούρας των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων στα Βαλκάνια. Ένα έργο βραβευμένο από το Cultural Management Academy Project Fund 2019 & το Goethe Institut.

Συν-Διοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης

Είσοδος ελεύθερη

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν οι υγειονομικοί περιορισμοί και τα απαραίτητα μέτρα, όπως ορίζονται από το ΥΠΠΟΑ, για την προστασία της υγείας των θεατών και των καλλιτεχνών.

Το Eye’s Walk Digital Festival, είναι ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει ψηφιακές τεχνολογίες, video installations και performing arts με το πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό υπόβαθρο της πόλης.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist