Eye’s Walk Digital festival 2022: ΣΥΡΙΗ

04/07/2022

Eye’s Walk Digital festival 2022
ΣΥΡΙΗ Ή αλλιώς (τόπος σύγχρονου μαγέματος)

Video Art Installation & Soundscape Installation
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
3 Αυγούστου

Στην καρδιά της Ερμούπολης, πάνω στο Θέατρο Απόλλων, ξεδιπλώνεται μια ψηφιακή μεταμόρφωση. Μέσα σε μια πολύβουη, πολύκοσμη και καταναλωτική Ερμούπολη, προτείνουμε ένα νέο κόσμο Φύσης, Φαντασίας και Παραμόρφωσης, που συνδέει τη νεοκλασική ιστορία της Σύρου με την τόλμη και την περιπέτεια της σύγχρονης τέχνης, του Video Art και του Soundscape installation.

Το έργο «ΣΥΡΙΗ» (SIRII) συντίθεται από την αλληλεπίδραση δύο μαγικών ιμπρεσιονιστών καλλιτεχνών, που δούλεψαν ξεχωριστά, ο ένας το video, ο άλλος το ηχοτοπίο. Συναντιούνται για πρώτη φορά καλλιτεχνικά, πάνω στην πρόσοψη του Θεάτρου Απόλλωνα. Ο Γερμανός Visual artist Wolfgang Lehmann με το ψυχεδελικό έργο του “SIRII”. O Έλληνας εικαστικός και δεξιοτέχνης του μουσικού αυτοσχεδιασμού Άγης Κελπέκης, με το πρωτότυπο Soundscape installation, που θα δημιουργήσει συνθέσεις ήχων, ειδικά για το “SIRII”.

H πρόσκλησή μας προς αυτούς τους δύο καλλιτέχνες, αφορά στη δημιουργία μιας σύγχρονης, μαγικής τελετής, που θα αποκαλύψει στον καθένα μας ξεχωριστά, την ιστορία που κρύβει. Ο Wolfgang, πιο κοντά σε έναν οπτικό ιμπρεσιονισμό, πλάθει μια οργιαστική Φύση, από μαγικά χόρτα και φυτά. Αφήνει το μυαλό σε ψυχεδελικά οράματα, να συναντηθεί με τις Βαλκυρίες -γυναικείες θεότητες, κρυμμένες πίσω από τις φυλλωσιές, πριν τη μάχη, ήρεμες και θηλυκές. Ο Άγης, γυρίζει τον Κόσμο, συγκεντρώνει ήχους και άγνωστες αισθήσεις και συνθέτει  ένα μουσικό ταξίδι ερμηνεύοντας με τον δικό του τρόπο το οπτικό ταξίδι.

Μέσα από αυτές τις διασταυρώσεις και τις μεταμορφώσεις, αυτό που προτείνει το Eye’s Walk με το
«ΣΥΡΙΗ» είναι περισσότερο ενέργεια, παρά σκέψη. Προτείνουμε περισσότερο μια δόνηση, που θα
συμβεί μόνο για αυτή τη νύχτα  παρά ένα τελειωμένο έργο. Στη γοητευτική «ΣΥΡΙΗ», συνυπάρχουμε με τη μνήμη, παραμένοντας περίεργοι για τη ζωή.

* ΣΥΡΙΗ είναι το όνομα της Σύρου στον Όμηρο

Eye’s Walk Digital festival 2022: ΣΥΡΙΗ

Επιμέλεια: Φιλία Μηλιδάκη
Παραγωγή: Eye’s Walk Digital festival & multitools.
Θα πραγματοποιηθεί:
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
3 Αυγούστου
Έναρξη 21.30
Διάρκεια 20’, με επανάληψη.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist