Ο ιδανικός επίλογος για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

27/08/2019

Ο ιδανικός επίλογος για  το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου, με τη μουσική των αγγέλων να πλημυρίζει τον κατάμεστο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Δύο σπάνια όργανα – το ένα του 1888 και το άλλο του 1908 – σε μια μοναδική συνύπαρξη που σίγουρα δεν είχε προηγούμενο και δύο καλλιτέχνες, η  Ουρανία Γκάσιου στο εκκλησιαστικό όργανο και ο Θοδωρής Ματούλας στην άρπα, συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό με ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων που ανέδειξε όλα τα χρώματα και τις δυνατότητες των οργάνων.

Κοινή συνισταμένη των συζητήσεων στον προαύλιο χώρο μετά το τέλος της συναυλίας, η δυναμική και εξελισσόμενη πορεία του Φεστιβάλ ΑΝΩ, μόλις από τον τρίτο χρόνο του. Με πληθώρα μετακλήσεων καλλιτεχνών, παράλληλων εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας και σημαντικών επιλεγμένων συνεργασιών, το Φεστιβάλ  δείχνει να επιτυγχάνει τη διείσδυσή του σε ένα νέο και ανήσυχο καλλιτεχνικά κοινό.

 

Η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ :  https://anofestival.gr/

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

—————————-

Διοργάνωση: Καθολική Επισκοπή Σύρου, Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Συνδιοργανωτές:  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Δωρητής:  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού,  Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, REVOIL, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, ΓΑΔ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ, Φυτώριο GREEN TO GREEN

Σε συνεργασία με: Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Goethe-Institut, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ORION AMKE

Χορηγός ΜετακίνησηςBLUE STAR FERRIES, SEA JETS

Χορηγοί ΕπικοινωνίαςΕΡΤ3, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9,84, ΘΕΜΑ RADIO, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, MUSIC PAPER, ART & PRESS, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, CYCLADES24, SYROS TODAY, SYROS AGENDA, NAXOS TIMES, ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE, EMPNEUSI 107 FM

Φωτογραφίες : Νίκος Ραγκούσης


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist