Φεστιβάλ “Ανω” | Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

27/10/2021

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου “Άνω” συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του 2021, αναδεικνύοντας διαχρονικές εθνικές αξίες και, παράλληλα, αποδίδοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας. Το Φεστιβάλ “ΆΝΩ” παρουσιάζει μια εορταστική συναυλία με ελληνικού ενδιαφέροντος πρόγραμμα, με έργα για εκκλησιαστικό όργανο και δύο
γυναικείες φωνές.

Συμμετέχουν: Σοφία Παπαδημητροπούλου (Σοπράνο), Ιωάννα Βρακατσέλη (Άλτο) και Ελένη Κεβεντσίδου (Εκκλησιαστικό όργανο).

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των Μπαχ και Μομινύ (Το έργο του “Ύμνος στην Ελλάδα”), καθώς και συνθέσεις του πατριάρχη της ελληνικής Εθνικής Σχολής της λόγιας μουσικής μας, Μανώλη Καλομοίρη (“Για τα Ελληνόπουλα”, “Ίαμβοι και Ανάπαιστοι”). Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με ένα απόσπασμα από το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” – που μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος – του οποίου οι δύο πρώτες στροφές καθιερώθηκαν ως Εθνικός Ύμνος της χώρας μας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, θα μεταδοθεί διαδικτυακά την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, στις 6:00 μ.μ. από τις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook.

To Φεστιβάλ “Άνω” ευχαριστεί θερμά την κυρία Χαρά Καλομοίρη και το Σύλλογο “Μανώλης Καλομοίρης”, για την ευγενική παραχώρηση του σχετικού μουσικού υλικού.

Η πράξη “Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου Άνω Σύρου ΑΝΩ” είναι ενταγμένη στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD – LEADER / Ομάδα Τοπικής Δράσης “Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε.”/ Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές/Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων/Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020/Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Credits:
Σχέδιο αφίσας: Κώστας Καταγάς
Οπτική Ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος | Syrostoday
Δημιουργία προωθητικού βίντεο: Γιάννης Μανούσου, Μάρκος Τράκας, Γιώργος Ρούσσος

Για περισσότερες πληροφορίες: www.anofestival.gr

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist