Φεστιβάλ Ιππασίας για τα 10 χρόνια Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων

24/10/2017

Ένα μοναδικό διήμερο Φεστιβάλ Ιππασίας διοργανώνεται στη Σύρο και ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων καλεί τους κατοίκους του νησιού να γνωρίσουν την Ιππασία και την ευεργετική προσφορά της στον άνθρωπο.

Ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων εορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του τo Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για τον μοναδικό αναγνωρισμένο Ιππικό Όμιλο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις Κυκλάδες. Έναν σύλλογο που έφερε διακρίσεις στο νησί της Σύρου, πανελληνιονίκη, πρωταθλητή Ελλάδος και άλλες τόσες νίκες και χαρές.

Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί “Open Day” όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τους χώρους του Ιππικού Ομίλου, τα άλογα, τους αθλητές και την προπονήτριά καθώς και θα έχει την δυνατότητα να ιππεύσει δωρεάν!

Θα ακολουθήσει το ανοιχτό για όλα τα παιδιά, εικαστικό εργαστήρι «Ανακαλύπτω τον Ίππο» από το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου με την Eileen Botsford.

Την Κυριακή 29 Οκτώβρη θα διεξαχθούν αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερα για το εντυπωσιακό άθλημα της ιππασίας. Για τους αγώνες θα έρθουν αθλητές και άλογα από την Κρήτη σε συνεργασία με την Ιππική Ακαδημία Κρήτης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα για την Θεραπευτική Ιππασία και Ιπποθεραπεία με εισηγητή τον Ιωάννη Νικολάου, διευθυντή της Επιστημονικής Εταιρείας Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδος, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις ευεργετικές ιδιότητες της συγκεκριμένης πρακτικής σε άτομα με κινητικές, νοητικές και ψυχολογικές ιδιαιτερότητες.

Το κλείσιμο του Φεστιβάλ θα γίνει με πάρτυ για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας. Θα βραβευτούν αθλητές ενώ παράλληλα θα γίνει τελετή αδελφοποίησης του Ιππικού Όμιλου Κυκλάδων με την Ιππική Ακαδημία Κρήτης.

Ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει το Φεστιβάλ Ιππασίας στην Σύρο χωρίς την θερμή υποστήριξη των χορηγών οι οποίοι συνέβαλαν αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση τους. Ιδιαιτέρως αναγνωρίζει και ευχαριστεί την κα Ζαφειρία Λαυρεντιάδου η οποία αγκάλιασε την πρωτοβουλία και συντέλεσε με την αμέριστη συμπαράστασή της στην υλοποίησή των ιππικών δρώμενων. Ακόμη ο Ιππικός Όμιλος θα ήθελε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία στηρίζει και συνδιοργανώνει το μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist