Φεστιβάλ Κινηματογράφου – ” Cinedoc Island Festival” | Σίφνος

20/09/2021

Πέντε Κυκλαδονήσια ενώνουν τις δυνάμεις τους με πρωταγωνιστή το περιβάλλον στις μεγάλες οθόνες, στις συζητήσεις και στις τοπικές δράσεις! Το Cyclades Preservation Fund και το CineDoc Island σε συνεργασία με τοπικούς φορείς από 5 Κυκλαδονήσια διοργανώνουν φέτος ειδικές προβολές με στόχο να εμπνεύσουν, ενδυναμώσουν και προωθήσουν κοινές περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα, οι προβολές προγραμματίζονται στα νησιά: Αμοργό, Άνδρο, Κίμωλο, Μήλο & Σίφνο και θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, τον Σύλλογο “Νήσος Αμοργός”, την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου “Οι Κιμωλίστες”, τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.).

 

Οι επτά φορείς δημιουργούν ένα δίκτυο συνεργασίας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, επιλέγοντας για τις κινηματογραφικές προβολές μια παιδική ταινία μυθοπλασίας αλλά και βραβευμένα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ, τα οποία αναδεικνύουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που προβληματίζουν και μπορούν να κοινοποιήσουν τους νησιώτες.

Μετά από κάθε προβολή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με έμπειρους καλεσμένους κάποια από τα “δύσκολα” θέματα που θα αναδειχθούν όπως π.χ η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η αναγεννητική γεωργία, η υπεραλίευση, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.α. αλλά και να λάβει μέρος στον διαγωνισμό του CPF & CineDoc Island Film Festival 2021 που θα ανακοινωθεί σχετικά με την επιλογή της καλύτερης ιδέας περιβαλλοντικής δράσης και κινητοποίησης ανά νησί.

Πληροφορίες:
Σίφνος, Απολλωνία | Ίδρυμα Πρόκου, ώρα: 20:00
Κάθε Παρασκευή από 24/9 έως 15/10

Βρείτε τη σελίδα του Cinedoc πατώντας εδώ.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist