Final act feat Θοδωρής Κοτονιάς – «Κάλυμνος» | Νέο τραγούδι

19/12/2019

Οι Final Act μετά την κυκλοφορία του digital album «Ειμαρμένη» που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group, παρουσιάζουν το νέο τραγούδι τους με τίτλο «Κάλυμνος» που ερμηνεύουν μαζί με τον εξαιρετικό Θοδωρή Κοτονιά.

Το τραγούδι αντλεί το θέμα του από τον περίφημο παραδοσιακό χορό της Καλύμνου με το όνομα «χορός του μηχανικού» ο οποίος αποτελεί αναπαράσταση των κινήσεων του «πιασμένου» μηχανικού, δηλαδή του δύτη που βουτούσε με σκάφανδρο και έχει μείνει ημιπαράλυτος από τη νόσο των δυτών.

Το video clip που οπτικοποιεί το τραγούδι «Κάλυμνος» και είναι δημιουργία της ομάδας «Τελική πράξη» παρουσιάζει τον συγκινητικό χορό, όπως αυτός χορεύεται αδιάλειπτα από τον προηγούμενο αιώνα.

Η μουσική των Final Act στο τραγούδι «Κάλυμνος» συνδέει αρμονικά τον ηλεκτρικό ήχο με τον παραδοσιακό ρυθμό και φέρει τη σφραγίδα του σχήματος που ακόμα μια φορά μας εκπλήσσει με τη δημιουργική του πρωτοτυπία και δύναμη.
Οι στίχοι του Χρήστου Πιτσίκου συνδέουν αριστοτεχνικά το θέμα του παραδοσιακού τραγουδιού με την ανάγκη να ξαναβρούμε τον προσωπικό μας βηματισμό μετά τα ισχυρά πλήγματα της τελευταίας δεκαετίας.

Οι Final Act σε σημείωμά τους αναφέρονται στο τραγούδι «Κάλυμνος», τις προεκτάσεις του και τις αναφορές του στην κοινωνική πραγματικότητα:
«Εκεί που ο ηλεκτρισμός ενώνεται με την παράδοση, οι Final Act συναντούν τον Θοδωρή Κοτονιά και δημιουργούν το καινούριο τους τραγούδι με τίτλο «Κάλυμνος»!
Ένα τραγούδι επηρεασμένο από την ιστορία του «χορού του μηχανικού», το δημοφιλέστερο χορό της Καλύμνου.

Η απελευθέρωση από την «ασθένεια» της κρίσης της εποχής μας σε όλα τα επίπεδα , γίνεται ταυτόχρονα η ώθηση για τον ελεύθερο βηματισμό και η ανάταση μιας ολόκληρης γενιάς…»

Το τραγούδι «Κάλυμνος» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist