Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Μιαούλη, λάμπει ξανά!

04/12/2020

Οι ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες της φετινής χρονιάς δεν επιτρέπουν να βρεθούμε όλοι μαζί στην Πλατεία Μιαούλη για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, την πρώτη εκδήλωση που όλα τα προηγούμενα χρόνια άνοιγε την αυλαία του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Για τον λόγο αυτό, το Γραφείο Πολιτισμού φρόντισε να δημιουργήσει ένα βίντεο, το οποίο μας ταξιδεύει στη χριστουγεννιάτικη Σύρο και περιλαμβάνει τη φωταγώγηση του δέντρου και τις ευχές του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα. Στόχος είναι να φτάσει σε κάθε σπιτικό η λάμψη και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Σας μεταφέρουμε το μήνυμα του Δημάρχου για τις εορτές των Χριστουγέννων:

«Φίλες και Φίλοι,

Τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να τα βιώνουμε πολύ διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ουσία και το νόημα των ημερών αυτών είναι η αγάπη, η καλοσύνη και η ελπίδα, συναισθήματα που δε φωλιάζουν στα φωτεινά λαμπιόνια, στα πολύχρωμα στολίδια και στις φανταχτερές εκδηλώσεις, αλλά στην απλότητα, την ταπεινότητα και την ανθρωπιά.

Φέτος, λοιπόν, αποτελεί μια ευκαιρία να αναζητήσουμε πραγματικά το πνεύμα των Χριστουγέννων, το οποίο είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό ανεξαρτήτως συνθηκών και καταστάσεων. Αποτελεί μια ευκαιρία να αφοσιωθούμε στην οικογένειά μας και να περάσουμε στιγμές δημιουργικές και ουσιαστικές. Αποτελεί μια ευκαιρία να δείξουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας σε ανθρώπους που περνούν δυσκολίες κι έχουν την ανάγκη μας.

Και πάντα να έχουμε ως φάρο μας την ελπίδα για να μας βοηθά να υπομένουμε και να προχωράμε παρακάτω.
Τα Χριστούγεννα, βέβαια, πέρα από την πνευματική τους διάσταση, συνδέονται με τις στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς των παιδιών. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και εξασφάλισε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα εκπέμπει καθημερινά για ένα μήνα 16 ώρες το 24ωρο για να κρατά συντροφιά στους μικρούς μας φίλους. Συγκεκριμένα, μέσα από την πλατφόρμα τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα, δημιουργημένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, ενώ παράλληλα θα μπορούν να επικοινωνούν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίζουν και να δημιουργούν. Στόχος μας είναι να μη βιώσουν τα παιδιά μας την έλλειψη των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Μπορεί, λοιπόν, να μην μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία μας και για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του προγράμματός μας, ωστόσο είναι μια θυσία που οφείλουμε όλοι να κάνουμε για τους ανθρώπους μας και για τους εαυτούς μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την υγειονομική θύελλα και να μείνουμε αλώβητοι και ασφαλείς. Τότε, θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί, να αγκαλιαστούμε και να σφίξουμε τα χέρια.

Φίλες και φίλοι,
Σας εύχομαι ευτυχισμένα και ευλογημένα Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας!
Είθε το αστέρι των Χριστουγέννων να μας φωτίζει τον δρόμο για μια υπέροχη νέα χρονιά, για ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον.»


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist