Fragile bones – Masterclass με τη Σεβαστή Ζαφείρα

09/05/2023

Fragile bones
Masterclass με τη Σεβαστή Ζαφείρα

22 Μαΐου 2023
21:00 – 23:00 (2ώρες)

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως το Σάββατο 20 Μαΐου
Δευτέρα-Παρασκευή 16:00-21:00 και Σάββατο 10:00-13:00, τηλέφωνο: 22810-80690
Ελεύθερη Συμμετοχή

Στόχος αυτού του μαθήματος είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανακάλυψη, την τρυφερότητα και τη φροντίδα προς τον εαυτό μας.
Μέσα από αυτοσχεδιαστικές οδηγίες, ασκήσεις και κινητικές φράσεις θα δουλέψουμε αρκετά με τις παύσεις, την αργή ταχύτητα, την απομόνωση των μελών του σώματος και την λεπτομέρεια της κίνησης. Με σκοπό να εξασκήσουμε το πώς μπορούμε να δίνουμε αξία στην απλότητα της στιγμής και να δούμε το πού μπορεί αυτό να μας οδηγήσει.
Θα επικεντρωθούμε στη σπονδυλική μας στήλη και τα άκρα μας με στόχο να αναδείξουμε την εύθραυστη πτυχή του σώματος μας.

Στο πλαίσιο του Artistic Residency με Τίτλο πρότζεκτ: “Antara 2.0”

ANTARA 2.0

Ανοιχτή παρουσίαση: 26 Μαΐου 2023 στις 22:00
Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί

Σε έναν κόσμο που επιβάλλει την απομόνωση και τους κανόνες συμπεριφοράς. Σε έναν κόσμο που απαγορεύει την επαφή, γεννιέται για εμάς το επόμενο στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης.
Έτσι προκύπτει ένας άνθρωπος χωρίς επιθυμίες, αποστειρωμένος, χωρίς επίγνωση του εαυτού του, ένας λευκός καμβάς.
Μέσα από το σόλο μας, θέλουμε να θέσουμε ως ζήτημα το δίπολο που θα βιώσει ο καινούργιος άνθρωπος στη διαδικασία του επαναπροσδιορισμού του. Θα αναζητήσουμε εύθραυστες στιγμές κίνησης μέσα σε μία κατά τα άλλα αυστηρή σωματική φόρμα.
Οι εύθραυστες στιγμές κίνησης θα αποτελούνται από ξεσπάσματα δίχως έλεγχο ή ρυθμό, ενώ το αυστηρό πλαίσιο θα περικλείει περιορισμένη, προσεκτική και αργή κίνηση, χωρίς συναίσθημα, χωρίς ζωή.
Επιπλέον θα δώσουμε έμφαση από την αρχή σε βασικές λειτουργίες του σώματος, όπως είναι η έκταση των αρθρώσεων και η ισορροπία, ελπίζοντας τελικά να προκύψει ένας ορισμός που θα περιγράφει τον ψυχισμό του νέου ανθρώπου.

Λέξεις: αρθρώσεις, καμένο πλαστικό, σπασμένη κούκλα, χταπόδι, άβολα χέρια, bounce, boxing.

Έρευνα κίνησης: Ζαφείρα Σεβαστή, Νάστος Θεόδωρος
Μουσική: Νάστος Θεόδωρος
Εκτέλεση: Ζαφείρα Σεβαστή

Σεβαστή Ζαφείρα
Η Σεβαστή Ζαφείρα είναι χορεύτρια που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Γεννήθηκε το 1997 στη Σύρο και αποφοίτησε με διακρίσεις από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και στη συνέχεια με τον χορό. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Αντώνη Φωνιαδάκη, Πατρίσια Απέργη, Εύα Γεωργιτσοπούλου, Τζένη Αργυρίου, Ευάγγελο Πουλίνα κ.α συμμετέχοντας σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες θεάτρου και κινηματογράφου όπως τον Μανώλη Μαύρη για το «Brutalia, Εργάσιμες μέρες» το οποίο βραβεύτηκε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, κερδίζοντας το βραβείο του Canal+ για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους, με τον Θάνο Παπακωνσταντίνου στην Εθνική Λυρική Σκηνή, και με τον Βασίλη Κεκάτο για καμπάνια του Korres Athens (Short Film Series). Πήρε μέρος στη καμπάνια Dior Cruise 2022 Film, σκηνοθετώντας ο Benjamin Vu.

Θεόδωρος Νάστος
Ο Θεόδωρος Νάστος έχει μια ποικίλη εμπειρία στον κινηματογράφο, τη μουσική και τη καλλιτεχνική διεύθυνση. Το έργο του περιλαμβάνει τη συμμετοχή του στη μικρού μήκους ταινία “Melatonin”, η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, τη σύνθεση και εκτέλεση μουσικής για το συγκρότημα Yogurt Maybe, την δημιουργία μουσικών βίντεο, τη συμμετοχή του σε μεγάλες καμπάνιες και διαφημίσεις ως μοντέλο, και την παρακολούθηση ενός 3μηνου σεμιναρίου στη διεύθυνση φωτογραφίας. Επίσης, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής για το project Yogurt Maybe, όπου δημιούργησε σενάρια, artworks, και βίντεο υλικό. Η ποικιλία των δεξιοτήτων και εμπειριών του, του επιτρέπει να προσεγγίσει καλλιτεχνικά έργα από διαφορετικές σκοπιές.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist