Φώτης Ανδρικόπουλος & Αλέξης Γεωργούλης – “Θα κρατηθώ” | Νέο τραγούδι

02/02/2022

Ο αξιόλογος ερμηνευτής Φώτης Ανδρικόπουλος και ο αγαπημένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης στην πρώτη εμφάνισή του ως ερμηνευτής, παρουσιάζουν το νέο τραγούδι του Δημήτρη Καρρά με τίτλο “Θα κρατηθώ” που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group.

Το τραγούδι “Θα κρατηθώ” αποτελεί το δεύτερο, μετά “Το βουνό δεν σπάει”, που προαναγγέλει την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου άλμπουμ του Φώτη Ανδρικόπουλου με τίτλο “Καλλιτεχνικά Επιχειρείν Εστί Φιλοδοφείν” που θα εκδοθεί σύντομα σε cd.

Η μουσική του Δημήτρη Καρρά παντρεύεται με στίχους του ίδιου αλλά και των αναγνωρισμένων στιχουργών Νίκου Αναγνωστάκη και Γιώργου Κλεφτογιώργου.

Τα τραγούδια του νέου δίσκου βασίζονται σε αρχαίες ρήσεις οι οποίες αποδίδονται με σύγχρονο τρόπο.

Παρέα με τον Φώτη Ανδρικόπουλο ακούγονται οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες: Σαββέρια Μαργιολά, Λάκης Λαζόπουλος, Γιάννης Βασιλώττος, Ζαχαρίας Καρούνης, Αλέξης Γεωργούλης, Γιάννης Δρακόπουλος, Έλενα Στρατηγοπούλου.

Τις ρήσεις απαγγέλει ο καταξιωμένος ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Το τραγούδι “Θα κρατηθώ” που είναι εμπνευσμένο από τη ρήση του Σκύθη ηγεμόνα και φιλοσόφου Ανάρχασι: “Ο εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος εαυτός του”, μιλάει για την αγάπη που υψώνεται προστατευτικά ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φθορά που από τους όμοιούς τους εκπορεύεται.

“Μα έχω μέσα μου φωνή ακόμα δεν έχει σβήσει το κερί 
Κι αν ειν’ τα λόγια σου γλυκά σαν πιώμα θα κρατηθώ απ’ το σχοινί…”

Το τραγούδι που συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό ασπρόμαυρο music video γυρισμένο στο studio, σε σκηνοθεσία της Ήρας Δράκου και φωτογραφία του Νίκου Καρούζου κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

Credits:
Γιώργος Παππάς: Λαούτο, μαντολίνο, μπάσο, πιάνο
Κωνσταντίνος Καλατζής: Τυμπάνια με νταούλι, πιατίνι
Κώστας Στεργίου: Synth, Mellotron

Βρείτε τον Φώτη Ανδρικόπουλο στα social media:
Facebook | Instagram | Spotify

Βρείτε τον Αλέξη Γεωργούλη στα social media:
Facebook | Instagram


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist