Φώτης Ανδρικόπουλος & Γιάννης Βασιλώττος – “Το βουνό δεν σπάει” | Νέο τραγούδι

18/01/2022

Ο αξιόλογος ερμηνευτής Φώτης Ανδρικόπουλος και ο γνωστός ηθοποιός και ερμηνευτής Γιάννης Βασιλώττος, παρουσιάζουν το νέο τραγούδι του Δημήτρη Καρρά με τίτλο “Το βουνό δεν σπάει” που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group.

“Το βουνό δεν σπάει” αποτελεί προάγγελο της κυκλοφορίας του ολοκληρωμένου άλμπουμ του Φώτη Ανδρικόπουλου με τίτλο “Καλλιτεχνικά Επιχειρείν Εστί Φιλοσοφείν που θα εκδοθεί σύντομα σε CD.

H μουσική του Δημήτρη Καρρά παντρεύεται με στίχους του ίδιου αλλά και των αναγνωρισμένων στιχουργών Νίκου Αναγνωστάκη και Γιώργου Κλεφτογιώργου.

Τα τραγούδια του νέου δίσκου βασίζονται σε αρχαίες ρήσεις οι οποίες αποδίδονται με σύγχρονο τρόπο.
Παρέα με τον Φώτη Ανδρικόπουλο ακούγονται οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες: Σαββέρια Μαργιολά, Λάκη Λαζόπουλο, Γιάννη Βασιλώττο, Ζαχαρία Καρούνης, Αλέξη Γεωργούλη, Γιάννη Δρακόπουλο, Έλενα Στρατηγοπούλου.

Τις ρήσεις απαγγέλει ο καταξιωμένος ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

“Έχω ανάγκη να σε δω γιατί έφυγες στα ξένα
Και είναι οι μέρες μου άρρωστες γιατί είχα γιατρικό εσένα…”

“Το βουνό δεν σπάει” που είναι εμπνευσμένο από τη ρήση του Δημοκριτού: “Να μην κάνεις επιλογές που ξεπερνούν τη δύναμή σου και τη φύση σου” μιλάει για την απουσία, την σχετικότητα του χρόνου και τη σπατάλη της ζωής όταν δεν εκτιμάται ως δώρο αλλά ως βάρος.

Το τραγούδι που συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό music video γυρισμένο στο studio, σε σκηνοθεσία της Ήρας Δράκου και φωτογραφία του Νίκου Καρούζου κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Credits:
Στίχοι – μουσική: Δημήτρης Καρράς
Ερμηνεία: Φώτης Ανδρικόπουλος – Γιάννης Βασιλώττος

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιώργος Παππάς: Λαούτο, μαντολίνο, μπάσο
Κωνσταντίνος Καλατζής: Ιδιόφωνα κρουστά (καρποί), νταούλι
Κώστας Στεργίου: Rhodes

Βρείτε τον Φώτη Ανδρικόπουλο στα social media:
Facebook | Instagram

Βρείτε τον Γιάννη Βασιλώττο στα social media:
Facebook | Instagram

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist