Φώτης Σιώτας – “Δύο λάθη” | Νέος δίσκος

11/02/2022

Λίγο πριν την εκπνοή του χειμώνα, ο τραγουδοποιός και μουσικός Φώτης Σιώτας προαναγγέλει την άνοιξη με την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού του δίσκου με τίτλο “Δύο λάθη”. Μέσα από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου ο Φώτης Σιώτας παρουσιάζει μια φρέσκια πρόταση για τον σύγχρονο λαϊκό και έντεχνο ήχο ενώ συνεχίζει την συνεργασία του με τον στιχουργό Θοδωρή Γκόνη με τον οποίο συνεργάστηκαν στα “Δεύτερα”.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Φώτης:
“Τα “Δύο λάθη” είναι ο δεύτερος κύκλος τραγουδιών που φτιάξαμε με τον Θοδωρή Γκόνη μετά τα “Δεύτερα”. Οι μαγικές ιδιότητες του αριθμού “2” μας έχουν κυριεύσει. Πολύτιμα τα δώρα του Θοδωρή, χωρίς τις ιστορίες του δεν θα υπήρχαν αυτά τα τραγούδια. Πολύτιμη και η συντροφιά των φίλων και συνεργατών μου. Προσέφεραν απλόχερα τις στιγμές τους και τους «κόσμους» που φτιάχνει ο καθένας από αυτούς τους σπουδαίους μουσικούς για να φτιάξουμε το σπίτι των τραγουδιών έτσι όπως το φανταστήκαμε.”

Ο στιχουργός Θοδωρής Γκόνης μιλάει για το πλεονέκτημα της οδοιπορίας:
Τα λόγια για τα τραγούδια αυτά φτιάχτηκαν περπατώντας σχεδόν τους ίδιους δρόμους με τα “Δεύτερα” -ίσως να προχώρησα λίγο βαθύτερα αυτή τη φορά γιατί με εγκάρδιωνε η κοινή μας επιθυμία με το Φώτη Σιώτα να συνεχίσουμε και τον ευχαριστώ πολύ.

Τα λόγια αυτά είναι ό,τι άκουγα, ό,τι έβλεπα, ό,τι καταλάβαινα ζωντανό να περπατά δίπλα μου, ό,τι έμενε στη μνήμη μου, ό,τι κρατούσα στα χείλη μου – γιατί  φοβάμαι πως ίσως η γραφή να είναι εχθρική με το τραγούδι – για να το πω, να το  υπαγορεύσω αργότερα στον Φώτη και να συνεχίσει αυτός από εκεί και πέρα το δικό του “το λάθος” και έτσι φτάσαμε στα “Δύο λάθη”.

Άμεσο, ειλικρινές, εξομολογητικό και με σωστές δόσεις γλυκόπικρου χιούμορ το νέο album του Φώτη Σιώτα “Δύο λάθη” κυκλοφορεί! Βρείτε το σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και το e-shop της United We Fly.

Καλή ακρόαση!

Credits:
Φώτης Σιώτας – Δύο Λάθη
από τον ομώνυμο δίσκο σε στίχους Θοδωρή Γκόνη

Σκηνοθεσία — Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας
Μουσική — Φώτης Σιώτας
Στίχοι — Θοδωρής Γκόνης

Φώτης Σιώτας — βιολί, βιόλα, κλασική κιθάρα, φωνή
Κλέων Αντώνιου — ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Τσεκούρας — κοντραμπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος — τύμπανα
Ηρώ Μπέζου — φωνητικά
Μαρία Χάνου — φωνητικά
Δέσποινα Σπανού — φωνητικά

Βρείτε τον Φώτη Σιώτα στα social media:
Facebook | Instagram | Spotify


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist