Γκαλά Όπερας – Ακαδημία Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου | Θέατρο Απόλλων

10/11/2021

Η κορυφαία πολιτιστική συνάντηση της Ακαδημίας του Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου 2021, 157 χρόνια μετά την πρώτη όπερα Ριγκολέττο του Τζιουζέπε Βέρντι στα εγκαίνια του Θεάτρου Απόλλων (1864).

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, λαμβάνοντας παράλληλα χαρακτήρα επετειακό στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός με τους αριστούχους καλλιτέχνες της ακαδημίας, Noemi Muschetti, υψίφωνος Paolo Antonio Nevi, τενόρος Paul Grant, βαρύτονος Αθανάσιος Παπαϊσίου, πιάνο, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στις κεντρικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου, αποτελεί ιστορικό σταθμό για τον πολιτισμό της Σύρου, φιλοδοξώντας στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των δυο λαμπρών λυρικών θεάτρων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα μεταδοθεί live streaming για να την απολαύσουν και όσοι δεν καταφέρουν να παρευρεθούν στο θέατρο. Η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Θεάτρου Απόλλων με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET) πατώντας εδώ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

Η δήλωση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νικόλαου Λειβαδάρα:
” Η συνεργασία μας με τη Σκάλα του Μιλάνου αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο για τον πολιτισμό της Σύρου. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ιδίως συγκίνηση, διότι οι επίμονες προσπάθειές μας καρποφόρησαν και μάλιστα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, όπου όλα ήταν ρευστά και αβέβαια. Στις 11 Νοεμβρίου εγκαινιάζουμε αυτή τη σπουδαία συνεργασία, φιλοξενώντας στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου μας την κορυφαία συναυλία των αριστούχων της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου. Το γεγονός αυτό, αφενός επισφραγίζει με τον πιο υπέροχο τρόπο τους δεσμούς του Λυρικού Θεάτρου Απόλλων με τον Ναό της Όπερας στην Ευρώπη και αφετέρου ανοίγει τον δρόμο για νέες συνέργειες και νέες καλλιτεχνικές εμπειρίες, που θα απογειώσουν τη λυρική μουσική παράδοση του νησιού μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το μοναδικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας αποτέλεσμα, στηρίζοντας ένα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα, και συγκεκριμένα την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συνδιοργάνωση. Επίσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη και το Τμήμα Πολιτιμού του Δήμου μας, για όλες τις προσπάθειές τους προκειμένου το όραμά μας για το πολιτιστικό μέλλον της Σύρου να πάρει σάρκα και οστά.

Κλείνω με την υπόσχεση ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για όσα υπέροχα έπονται στη σκηνή του εμβληματικού Θεάτρου μας.”

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό, με υποχρεωτική έκδοση Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου.
Η ηλεκτρονική διάθεση των Δελτίων Ελεύθερης Εισόδου θα πραγματοποιείται από Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στην TicketServices.gr πατώντας εδώ.

Ενημέρωση:
Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης και πώλησης εισιτηρίων από το Ταμείο του Θεάτρου.

Ο χώρος λειτουργεί ως “μικτός”. Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Για παιδιά από 4 έως 11 ετών, εναλλακτικά, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test 24ώρου. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου θα διενεργείτε έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Βρείτε το Θέατρο Απόλλων στο Facebook.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist