Γεωργία Νταγάκη – “Pathos” | Νέο άλμπουμ

31/03/2021

Το πάθος χαρακτηρίζει την Γεωργία Νταγάκη. Πάθος στο τραγούδισμα, πάθος στο παίξιμο της λύρας, πάθος στις ζωντανές της εμφανίσεις αλλά κυρίως πάθος να ακολουθήσει τον μουσικό δρόμο που εκφράζει την πολυδιάστατη προσωπικότητα της.

Αυτά που χαρακτηρίζουν και το νέο της album με τίτλο “Pathos”, τόσο ταιριαστό με την ουσία και την ταυτότητα της. Ένα album που είναι η φυσική συνέχεια του προηγούμενου album “Φόβος / Phobie” και περιλαμβάνει τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα αλλά και νέα, που παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά. Μαζί τους και τραγούδια γνωστά, που διασκευάζει με πρωτότυπη προσέγγιση δίνοντας τους την προσωπική της σφραγίδα αλλά και την ιταλική απόδοση ενός από τα πιο γνωστά της τραγούδια, το “Σκέτος εγώ” (“Εl aqua io”). Όλα αυτά δημιουργούν ένα πραγματικά πολυδιάστατο, παθιασμένο album, το “κόκκινο album” που φανερώνει τις δυνατότητες και τις πτυχές της.

Με τραγούδια όπως το ξεσηκωτικό “Σώμα σώμα”, αρμένικο τραγούδι σε απόδοση στίχων της Sunny Μπαλτζή, που θα κυκλοφορήσει σύντομα ως επόμενο single, την απρόσμενη διασκευή της σε ένα τραγούδι της πρωτοπόρου Anne Clark  “To δικό μας σκοτάδι”, τα ήδη γνωστά “Σύννεφο θα γίνω”, “Ο χορός μου” και το “Καράβι της φυγής” του Νίκου Ζούδιαρη αλλά και ένα από τα πιο συγκινητικά τραγούδια που έχει πει ποτέ, το “Ένα αγόρι”, σε δική της μουσική.

Οι προσεγγίσεις της σε κλασικά τραγούδια εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία και το πάθος τους: το “Άγγελος εξάγγελος” του Διονύση Σαββόπουλου, η “Τίγρη” του Ψαραντώνη και ο “Πραματευτής” που το έκανε γνωστό ο Νίκος Ξυλούρης, ακούγονται ξεχωριστά και “δικά” της. Η κρητική λύρα, ως προέκταση της φωνής και της υπόστασης της κυριαρχεί στα τραγούδια του album, χωρίς να περιορίζει το αποτέλεσμα σε ένα τοπικό κρητικό ιδίωμα. Αντίθετα τα τραγούδια έχουν ένα οικουμενικό και σύγχρονο ήχο που δίνουν στο “Pathos” μια ακόμα ευκαιρία να ακουστεί και εκτός Ελλάδας, όπως έγινε και στις προηγούμενες δουλειές της Γεωργίας Νταγάκη, που τις απέφεραν σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Μίχαλος
Φωτογραφίες: Δέσποινα Ζητάκη

Ακούστε το “Pathos” στις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

Βρείτε την Γεωργία Νταγάκη στα social media:
Site | Facebook | Instagram | YouTube


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist