Γιώργος Γκέκας – Millέniaλ | Νέος Δίσκος

10/04/2024

Γιώργος Γκέκας – Millέniaλ | Νέος Δίσκος

Ο νέος τραγουδοποιός Γιώργος Γκέκας, παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Millέnniaλ», με την συμμετοχή του ομότεχνού του Σπύρου Γραμμένου, που κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Formiggart.

Το Millέnniaλ αποτελεί έναν κύκλο δέκα αυτοβιογραφικών ιστοριών-τραγουδιών που γεννήθηκαν την περίοδο της πιο παράξενης για όλους διετίας.

Μέσα σε αυτές, το φλερτ των αιώνια εφήβων, η αναζήτηση ενός έρωτα με λάθος συντεταγμένες, το ghosting στα ψηφιακά παράθυρα και τα ψηλοτάβανα μπαρ, η κοινωνική απομόνωση, η φιλία σε δοκιμασία, οι θεατρικοί χωρισμοί, τα απωθημένα που γεννάει ο χρόνος, η εξιδανίκευση του παρελθόντος και του μοντέρνου, τραγουδιούνται με έναν, αμήχανα, ρομαντικό τρόπο.

Τραγουδιούνται σαν μοιρολόγια από μια millέnniaλ φωνή που έπιασε τις δραχμές, πρόλαβε τη μπάλα στις αλάνες, τα παλιά αμάξια, τα σουηδικά έπιπλα και τα σεμέν, τα στρατιωτάκια και τους βόλους, τις κασέτες και τα cd, το πέρασμα του Kurt Cobain, διαμορφώθηκε από τη μυρωδιά της επαρχίας και της θάλασσας, και άκουγε το σχολικό κουδούνι υπό την πλήρη απουσία του διαδικτυακού σήματος.

Στα studio sessions εμφανίσθηκαν επί σειρά μηνών, δίνοντας ιδέες από τον μαύρο δερμάτινο καναπέ, η μορφή ενός κανταδόρου ρεμπέτη, μία τζαζ-ροκ μπάντα από τις χρυσές εποχές, ο Al Caiola με την κιθάρα του, ο Lawrence Welk και ο Dave Bacal με τους ήχους της Farfisa και του Wurlitzer, o Μάνος Χατζιδάκις και ο Leonard Cohen.

Την παραγωγή των τραγουδιών ανέλαβαν ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος και ο ντράμερ Σπύρος Μοσχούτης.

Τον σχεδιασμό ήχου και τη μίξη επιμελήθηκε ο Δημήτρης Δημητριάδης.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist