Γιώργος Πάγκαλος – Ενός λεπτού σιγή | Ένα τραγούδι για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

01/02/2024

O ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιώργος Πάγκαλος, με καταγωγή από την Κρήτη και έδρα το Βόλο, μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ενός Λεπτού Σιγή».

Σε μουσική του ιδίου και στίχους του Αργύρη Χατζηνάκη, πρόκειται για ένα τραγούδι που αναφέρεται στα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες Daniel και Elias στην περιοχή της Θεσσαλίας. Ένα γεγονός που θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο.

Με τα λόγια του ιδίου:

«Ενος λεπτού σιγή!
Ένα τραγουδι «σταθμός» στη ζωή μου.
Ένα τραγούδι που γεννήθηκε για να θυμίσει πως η μουσική είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα ενάντια στην κρίση αξιών και τον ευτελισμό των ηθών, της εποχής μας… Ο στίχος «γροθιά στο στομάχι» του ποιητή και παθόντα των ανοχύρωτων περιοχών μας από τα προσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, Αργυρή Χατζηνάκη, μου ενέπνευσε τη μουσική επένδυση, και μαζί καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα τραγούδι που έρχεται για να μείνει.»

Ο Γιώργος Πάγκαλος είναι ένας αξιόλογος μουσικός που έχει τραγουδήσει με το λαούτο, τη λύρα και την κιθάρα του, σε όλων σχεδόν των ειδών τους μουσικές εκδηλώσεις και νυχτερινά κέντρα, σε πάρα πολλά μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό για περίπου δύο δεκαετίες με το ίδιο αστείρευτο πάθος.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς διάσημους καλλιτέχνες όπως Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Θέμη Αδαμαντίδη, Ζαφείρη Μελά, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργο Μαργαρίτη, Στάθη Αγγελόπουλο, Αλέκο Ζαζόπουλο, Χάρη Κωστόπουλο, Ματθαίο Γιαννούλη, Χρύσπα, Χρήστο Αντωνιάδη, Βασίλη Μπατή, Νίκο Φιλιππίδη, Αντώνη Φραγκιαδάκη, Γιώργο Στρατάκη και πολλούς άλλους.

Το μεγαλύτερο ατού του είναι το τεράστιο ρεπερτόριο, σχεδόν σε όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής, η αστείρευτη ενέργεια και η πολύ καλή επαφή και επικοινωνία με το κοινό, που τον ακολουθεί πιστά στις ζωντανές του εμφανίσεις.

“Ενός Λεπτού Σιγή”
Ερμηνεία: Γιώργος Πάγκαλος
Σύνθεση: Γιώργος Πάγκαλος
Στίχοι: Αργύρης Χατζηνάκης
Έγχορδα: Κώστας Γεδίκης, Γιώργος Πάγκαλος
Ενορχήστρωση: Γιώργος Πάγκαλος – Walnut Entertainment
Ηχοληψία: Βασίλης Αιμονιώτης
Μουσική Παραγωγή: Γιώργος Πάγκαλος – Walnut Entertainment
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο SideWalk studio
Mastering – Σταύρος Τσιάρας @BeatRaise
Art direction / Video creation: Νεφέλη Σπηλιωτάκου (Walnut Entertainment)
Ευχαριστούμε θερμά την Αερολέσχη Καρδίτσας και τον κ.Βασίλη Καρανάσιο για την παραχώρηση του οπτικού υλικού.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist