“Γιορτή στη Βιβλιοθήκη του Φοίνικα” | Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

22/06/2021

“Γιορτή στη Βιβλιοθήκη του Φοίνικα”
Ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιάΖω κ’ Κοινότητα Φοίνικα
Τετάρτη 23 Ιουνίου | Βιβλιοθήκη Φοίνικα (άνωθεν ΚΑΠΗ) | 19:00 – 20:30 μ.μ
Εκδήλωση για τη συγκέντρωση βιβλίων στην
Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα | Παιδική & Εφηβική | Συνεργατική & Δανειστική

Η ομάδα αφήγησης ΠαραμυθιάΖω σε συνεργασία με την Κοινότητα Φοίνικα διοργανώνουν μια γιορτή για να συστήσουν στο παιδικό και εφηβικό κοινό της Σύρου τη νεοσύσταση δανειστική και συνεργατική Βιβλιοθήκη και να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους να δωρίσουν βιβλία που δεν χρειάζονται πλέον. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, 19:00 – 20:30 μ.μ, στον χώρο της Βιβλιοθήκης, που βρίσκεται πάνω από το ΚΑΠΗ Φοίνικα. Στο πλαίσιο της γιορτής, θα υπάρχει ένα μικρό κέρασμα και συμβολικό και αναμνηστικό δώρο.

Θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις, στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης:

  • Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Σαμουρκασίδου “Η έξυπνη πεταλούδα στην αποχή πιάνεται”, μέσα από θεατρικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών. Η συγγραφέας είναι εκπαιδευτικός στη Σύρο. Θα κληρωθούν τρία βιβλία δώρο ανάμεσα στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση.
  • Ανάγνωση ιστορίας και αφήγηση παραμυθιού.

Αναφορικά με τις δωρεές:

  • Οι κατηγορίες των βιβλίων που θα συγκεντρωθούν είναι: παιδική και εφηβική λογοτεχνία, παραμύθια, κόμικ, θεματικοί τόμοι. Παρακαλούμε μη φέρνετε εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και σχολικά βιβλία.
  • Σε κάθε βιβλίο θα αναγράφεται το όνομα του παιδιού που το δώρισε και η χρονιά.
  • Στον χώρο θα υπάρχουν ονομαστικές χάρτινες σακούλες όπου θα τοποθετούνται προσωρινά τα βιβλία ανά δωρητή, μέχρι να καταγραφούν και να αρχειοθετηθούν.

Σημαντική ανακοίνωση:
Στις δράσεις, οι συμμετέχοντες θα είναι καθήμενοι είτε με τις ενδεδειγμένες αποστάσεις. Παρακαλούμε να τηρείτε τα μέτρα προστασίας φορώντας μάσκα. Στον χώρο θα υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα. Όλοι οι διοργανωτές θα έχουν κάνει πρόσφατο self-test.

*Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται φωτογράφηση και βιντεογράφηση εκ μέρους των διοργανωτών, χωρίς την εμφάνιση προσώπων των παιδιών. Η αντίστοιχη πράξη από τα ΜΜΕ  δεν αφορά τη διοργάνωση.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς: Το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης για τη διάθεση των κερασμάτων και τους χορηγούς επικοινωνίας που είναι πάντα στο πλευρό μας: Empneusi.gr, Cyclades24, Go2syros.gr, Κοινή Γνώμη, SeriousMag, Syrostoday, Syrosagenda.gr, ΑιγαίοLive.

Λίγα λόγια για τη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα:
Μια δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία για παιδιά και εφήβους δημιουργείται στον Φοίνικα, στον χώρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φοίνικα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (πάνω από τα ΚΑΠΗ Φοίνικα), προκειμένου να συμβάλλει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στο παιδικό και νεανικό κοινό του νησιού μας. Έχει έμβλημά της το κολιμπρί, ως σύμβολο της συνεργατικότητας, με βάση έναν παλιό αφρικάνικο μύθο. Πρόκειται για μια ιδέα που εποπτεύεται από το Τοπικό Συμβούλιο Φοίνικα με την οργανωτική ευθύνη της ομάδας αφηγητών ΠαραμυθιάΖω, ως μια αφιλοκερδής κι εθελοντική δράση. Ο χώρος συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου μετατρέπεται σε έναν μικρό πολυμορφικό χώρο όπου, πέραν των συνεδριάσεων, στο εξής θα φιλοξενεί τη νεοσύστατη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα, με βιβλία για παιδιά και εφήβους, ενώ θα γίνονται αφηγήσεις για παιδιά και ενήλικες από την ομάδα.. Έτσι ένας, πολύτιμος για τον Δήμο χώρος αξιοποιείται περαιτέρω και γίνεται ακόμα πιο λειτουργικός τις ώρες που δε χρησιμοποιείται, για το καλό του τόπου μας.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα έχει ήδη δεχτεί μια σειρά βιβλίων χάρη στη δωρεά του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Αθηνών “Ι.Μ. Καρράς”. Σε αυτόν τον όγκο, προστίθενται βιβλία που υπάρχουν ήδη στην αποθήκη του κτιρίου και επιλεγμένα βιβλία από την ιδιωτική βιβλιοθήκη των ΠαραμυθιάΖω που επίσης έχουν προκύψει από δωρεά προς την ομάδα. Για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης, θα γίνονται δεκτές δωρεές βιβλίων ιδιωτών, όταν πλέον δεν τα χρειάζονται, με ένδειξη του δωρητή στο εσώφυλλο εκάστοτε βιβλίου. Επίσης, ξεκινάει μια προσπάθεια για χορηγίες σε βιβλία και εξοπλισμό εκ μέρους επιχειρήσεων και φορέων με ανάλογη αναγνώριση. Συμπληρωματικά, σε επόμενο στάδιο, θα δημιουργηθεί ένα σημείο ελεύθερης ανταλλαγής βιβλίων με σήμανση του παγκόσμιου δικτύου BookCrossing, το οποίο θα περιλαμβάνει βιβλία για όλες τις ηλικίες.

Έχει δημιουργηθεί σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση όσων αγαπούν το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, ενώ θα γίνεται τακτική ενημέρωση για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης μέσω των ΜΜΕ.

Βρείτε την Βιβλιοθήκη του Φοίνικα στo Facebook πατώντας εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist