«Γιορτή στη Βιβλιοθήκη του Φοίνικα»

15/06/2023

Η Κοινότητα Φοίνικα, με την υποστήριξη της ομάδας αφήγησης ΠαραμυθιαΖω και ομάδα εθελοντών, διοργανώνουν εκδήλωση για να γιορτάσουμε τον τρίτο χρόνο της Βιβλιοθήκης, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, 6.30-8.30 μμ, στον ευρύτερο χώρο της Βιβλιοθήκης, που βρίσκεται πάνω από το ΚΑΠΗ Φοίνικα. Τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το τι είναι η Βιβλιοθήκη και πώς λειτουργεί.
* Η συγκέντρωση βιβλίων και το ανταλλακτικό παζάρι θα ξεκινήσει στις 6.30.
* Οι αφηγήσεις θα ξεκινήσουν στις 7.30 που πέφτει ο ήλιος στην αυλή του κτιρίου.

Πρόγραμμα

Κεντρική αίθουσα Βιβλιοθήκης
Συγκέντρωση βιβλίων. Συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης με βιβλία που τα παιδιά δεν χρειάζονται πλέον. Δεδομένου ότι έχουν συγκεντρωθεί ήδη πολλά για την προεφηβική και εφηβική ηλικία, στη γιορτή θα γίνονται δεκτά βιβλία και επιτραπέζια που αφορούν μόνο στις ηλικίες 0-8 ετών.
Στον χώρο θα υπάρχουν ονομαστικές χάρτινες σακούλες όπου θα τοποθετούνται προσωρινά τα βιβλία ανά
δωρητή, μέχρι να καταγραφούν και να αρχειοθετηθούν με το όνομα του δωρητή πάνω στο βιβλίο.
Παρακαλούμε μη φέρνετε κάτι πέρα από το ζητούμενο, καθώς ο όγκος είναι ήδη μεγάλος και η βιβλιοθήκη
μικρή όσο και το κολιμπρί

Αυλή του ΚΑΠΗ
Αφήγηση παραμυθιών, από την ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιαΖω. Δυο παραμύθια θέλουν πολύ να ακουστούν κι από τη λαχτάρα τους ποιο θα φτάσει πρώτο στα αυτιά των παιδιών, μπλέχτηκαν τα δέντρα με μια παρέα δράκων. Γιατί πέφτουν τα φύλλα τους (των δέντρων, όχι των δράκων); Γιατί τρέμουν σαν το φύλλο (οι δράκοι, όχι τα δέντρα). Ας τα πούμε ένα-ένα και βλέπουμε…

Αυλή του ΚΑΠΗ
Διαδραστική παρουσίαση βιβλίου. Θα υποδεχτούμε τον συγγραφέα και συνθέτη Γιώργο Μπάιλα, που θα μας πει μια ιστορία από το βιβλίο του «Παραμύθια» που είναι από τα πρώτα βιβλία που δωρίστηκαν στη Βιβλιοθήκη, μόλις εκδόθηκε, το 2021! Ακόμα, θα μας πει παιδικά τραγούδια που έχει συνθέσει και -γιατί όχι;- θα τα τραγουδήσουμε όλοι μαζί!
Μετά την παρουσίαση, θα κληρωθούν βιβλία και CD, δώρα του δημιουργού.

Αίθουσα ΚΑΠΗ
Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι. Φέρνουμε όλοι αξεσουάρ και διακοσμητικά μικροαντικείμενα που δε χρειαζόμαστε πλέον, και ίσως κάποιος τα αγαπήσει όπως κι εμείς (Για παράδειγμα, φουλάρια, ψευδοκοσμήματα, γυαλιά ηλίου, ζώνες, τσάντες, κορνίζες, κλπ) Παρακαλούμε όχι ρούχα και παπούτσια.
Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοίνικα.
* Αν στο τέλος της εκδήλωσης παραμείνουν κάποια, θα δοθούν στην Caritas Σύρου.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist